CBS GAVÀ

Catalunya tasta el softbol universitari americà en el 1r partit internacional del camp de Montjuïc de softbol

Catalunya tasta el softbol universitari americà en el 1r partit internacional del camp de Montjuïc de softbol

 

  • La selecció catalana va perdre contra el combinat de Notre Dame per 4 a 0

 

  • El llançament d’honor va fer-lo el Regidor d’Esports de Barcelona, David Escudé

 

BARCELONA – La selecció absoluta de softbol femení va ser l’encarregada d’estrenar el camp de softbol de Montjuïc després de les millores que s’hi han fet els darrers mesos, entre les quals destaquen la instal·lació de gespa artificial, la col·locació d’un marcador electrònic o d’enllumenat. En aquesta ocasió, la Selecció Catalana, dirigida per Xavier Civit, va rebre la visita del conjunt de la Universitat de Notre Dame americana, organització que participa en la màxima competició d’àmbit universitari de softbol als Estats Units.

 

Malgrat el gran nivell mostrat per les jugadores nord-americanes, el partit va estar igualat durant les set entrades que va durar, quan va finalitzar per un ajustat 4 a 0 en el marcador. Com a trets diferencials del partit, les llançadores visitants van posar les coses molt complicades a les catalanes, que es van quedar sense anotar, limitant en gran manera l’ofensiva de les noies de Xavier Civit. Per la seva part, la bona labor al monticle de les jugadores de la Universitat de Notre Dame es va ajuntar amb la resposta ofensiva d’aquestes, que van aconseguir bones batades que anaven sumant carreres al marcador final. Malgrat això, la bona feina defensiva de les catalanes al terreny de joc va impedir que la diferència de carreres fos més voluminosa, i va situar el 4 a 0 final al marcador.

 

72798512_2440996942785250_4707142040243142656_oJust abans de l’inici del partit, es va procedir als homenatges i a l’acte d’inauguració com a tal, amb la presència del regidor d’esports de la ciutat de Barcelona, David Escudé; del President de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Jordi Vallès; del President de la Real Federación Española de Beisbol y Softbol, Julio Pernas; i dels presidents del Club Beisbol Barcelona i el Club de Beisbol i Softbol Barcino, Josep Juaneda i Pilar Fort, respectivament. En l’acte es va fer entrega d’un record commemoratiu de l’acte a Escudé i a l’equip de Notre Dame, com a participants del partit inaugural. A més, també es va comptar amb la presència de la selecció espanyola de natació artística, que encara segueixen el somni de participar en unes olimpíades, que van rebre una pilota de softbol de record de les mans de les jugadores catalanes que van participar en el preolímpic. Just abans del partit, Escudé va fer el parlament previ al llançament d’honor, que va llançar ell mateix.

 

Abans de l’enfrontament inaugural, i a petició de les jugadores americanes, també es va impartir un clínic per a jugadores catalanes de categories inferiors, en el que les jugadores de la Universitat de Notre Dame els van ensenyar alguns exercicis del més alt nivell, tocant gran part dels aspectes que conformen el softbol, com bateig, defensa o treball específic per a les llançadores. Aquest clínic va acabar amb una foto grupal i amb un intercanvi de samarretes a manera de record, fet que es va repetir a l’acabament del partit, quan les jugadores nord-americanes també van fer entrega de part del material amb el qual s’havien desplaçat a Catalunya com a obsequi final d’agraïment.

76173544_2440996622785282_2878226214055575552_o

 

Fotografies del clínic, presentació i partit

https://www.facebook.com/pg/federaciocatalanabeisbolsoftbol/photos/?tab=album&album_id=2440995449452066



Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?