CBS GAVÀ

Catalunya aconsegueix la sisena posició a la Prague Softball Week

Catalunya aconsegueix la sisena posició a la Prague Softball Week

La Selecció Catalana Sub-25 de Softbol va assolir una meritòria sisena plaça a la Prague Softball Week en la seva primera participació en aquesta competició. L’equip dirigit per Emmanuel Francis i Eric Segura van lluitar fins al final i van aconseguir disputar-se la cinquena posició, que finalment no va acabar sent possible, del total de 10 equips que hi participaven.

Catalunya va quedar enquadrada dins del grup més que pintava ser el més nombrós del campionat, amb 6 equips, però la retirada de Sèrbia va equilibrar els grups, de cinc equips cadascun. La selecció catalana va debutar el dimecres 27 de Juny contra la Selecció de la República Txeca Sub-22, corresponent al primer partit del torneig. Malgrat els esforços, les catalanes no van ser capaces de vèncer a les txeques, que es van acabar imposant al conjunt de Francis i Segura per 4 carreres a 2, on les estadístiques d’ambdós equips van ser molt semblants. Encara el mateix dia 27, les jugadores catalanes van disputar el segon dels quatre partits de la fase regular, aquesta vegada contra la potent Alemanya. El domini del partit va ser clar i va pertànyer en tot moment a les germanes, que no van deixar espai d’actuació a la Selecció Catalana. El partit de la tarda va acabar per diferència a la quarta entrada, on les alemanyes ja guanyaven per 10 carreres a 0.

Amb un registre no gaire esperançador, amb dues derrotes de dos partits jugats, les jugadores de Francis i Segura necessitaven guanyar els dos partits que restaven si volien tenir alguna opció de quedar a la part mitjana de la taula. I així ho van fer. El segon dia de torneig les catalanes només tenien un partit, a les 12 i mitja del matí, contra l’equip de Grècia, on van desplegar tot el potencial ofensiu i defensiu que tenien. El partit va acabar per diferència de carreres a la quarta entrada, però aquesta vegada a favor de les jugadores de la Selecció Catalana Sub-25. Amb un registre més favorable l’equip enfocava la jornada decisiva, el divendres 29 de juny, en la que s’enfrontava a la selecció de Polònia Sub-22. En aquesta ocasió el partit va ser més ajustat, on les catalanes no es van poder desenganxar del marcador fins a la cinquena entrada. El resultat final va ser de 9 carreres a 3 favorables a la Selecció Catalana, aconseguint així el pas a la disputa de la cinquena plaça.

Ja en l’última jornada del campionat, els encreuaments finals van quedar definits i monopolitzats per les diferents seleccions d’Alemanya i de la República Txeca, que es van repartir les quatre primeres posicions. En la lluita per la cinquena, les jugadores de la Selecció Catalana es van veure les cares amb l’únic equip americà de la competició, les USA Athletes, al que van plantar cara fins al final, quasi arribant a guanyar el partit. El partit va acabar amb un resultat d’11 a 8 favorable a les americanes, que van fer-se amb la posició del mig de la taula, deixant les catalanes en una meritòria sisena posició.

Tot i ser la primera participació de Catalunya en aquesta competició, que ja acumula més de 20 anys d’història, les jugadores catalanes van deixar el pavelló ben alt, aconseguint la sisena posició i guanyant 2 dels 5 partits que van disputar. Una vegada més, el softbol català ha ensenyat en competicions europees que el nivell que hi ha a Catalunya és alt i que seguim creixent per estar en l’elit de les seleccions nacionals del continent.

 

36306503_2106580616226886_8766658511816884224_nTranslate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?