CBS GAVÀ

Catalunya s’imposa per quart any consecutiu als Campionats d’Espanya i viatjarà a Europa

Catalunya s’imposa per quart any consecutiu als Campionats d’Espanya i viatjarà a Europa

Intens cap de setmana a Viladecans, que aquest any es “Ciutat del Beisbol i Softbol Català” i que va fer gala de la bona organització conjunta entre Club, Ajuntament i Federació, un total de 30 voluntaris/es del club ho van fer possible i més de 300 esportistes van gaudir d’un tracte exemplar.

Les seleccions catalanes Senior League Sub-17 i Little League Sub-13 viatjaran a Europa, els primers ho faran a la ciutat italiana de Novara a on l’any passat van aconseguir fer història guanyant el campionat i accedint a les World Series dels Estats Units, els petits també repeteixen participació a Polònia a on ja han aconseguit tenir un nom degut a que de tres participacions s’ha aconseguit arribar a dues finals.

D’onze campionats des de que la Federació Espanyola va implantar el programa Little League a l’any 2013, les seleccions catalanes s’hi han imposat en totes, essent la única Federació que ha participat en totes les edicions amb els equips masculins i femenins, mantenint així el nivell històric que les seleccions catalanes han mostrat al llarg de 88 anys.

Els més petits, de la mà del manager Òscar Roman i els tècnics Santi Cuesta i Alberto Magallón van aconseguir el passaport al Little League Europe-Africa Tournament de Polònia, desprès de vèncer aquest cap de setmana amb claredat el classificatori, primer davant la també històrica selecció Navarra per 11 a 4, una segona victòria davant la sorprenent Aragó per 4 a 12. Les semifinals davant d’una altra de les novetats d’aquest any la selecció d’Astúries va finalitzar amb un clar 10-0 i el pas a la gran final.

Final disputada amb Aragó que va desfer-se a les semifinals de la valenciana, la sorprenent selecció manya però no va poder amb una Selecció Catalana que des de l’inici va marcar el camí i que finalment va aconseguir guanyar per “knockout” amb un resultat de 15 a 1. El llançador Peter Bonilla va ser el jugador més destacat permetent una sola carrera i batejant en cada torn per impulsar importants carreres, la organització el va premiar amb MVP – Jugado Més Valuós de l’equip.

A les 11:30 va començar la segona final, en aquesta ocasió la dels Senior League, en el que la Selecció dirigida per Marc Carrillo, secundada per Marc Juaneda i amb el fisioterapeuta José Romero va haver d’enfrontar-se a la Selecció Valenciana. Abans primer, Catalunya va arrollar a la primera fase per 12 a 0 a Madrid, igualment 12 a 2 amb Astúries, amb Navarra per 3 a 18 i amb el mateix resultat amb Valencia el dia abans de la final. El gran partit semblava que podia ser més anivellat per que Valencia va anotar dues carreres d’inici però ràpidament els catalans van demostrar estar per damunt i així deixar un marcador de 16 a 3. Frank Hernández va ser escollit millor llançador del Campionat, Omar Hernández va aconseguir el Millor Batejador i l’MVP – Jugador Més Valuós va ser per Àlex Rodríguez, així Catalunya va acaparar tots els premis individuals. Un treball en equip digne de mèrit, jugadors que han marcat el camí a seguir i que de ben segur ens donaran moltes més alegries.

Video de Viladecans Televisió

Ara toca seguir entrenant per que arriba el premi esperat d’anar als Europeus, els clubs, tècnics, familiars i la Federació comencen a treballar en conjunt per seguir somniant.

Els primers en marxar, seran els grans que disputaran l’Europeu del 3 al 8 de juliol a Itàlia en el cas ce guanyar accedirien a les World Series a la ciutat d’Easley a Carolina del Sud/USA del 30 de juliol al 5 d’agost. Dies desprès ho faran els petits del 17 al 25 en el viatge a Polonia i també en el cas de vèncer l’Europeu viatjarien a les World Series de Williamsport/USA del 17 al 27 d’agost.

Agrair des d’aquest escrit als voluntaris/ies, club, tècnics, delegats, directius i famílies que ens donen suport en aquests programes que permeten a tots gaudir del millor beisbol.

Gràcies també pel seguiment fotogràfic a Jordi Cortadella (Àlbum de fotos), Loren García, Brigido Sánchez i Antoni Trillo, gràcies a ells la nostra retina pot recordar grans moments.Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?