CBS GAVÀ

El Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, units a favor de la promoció del beisbol

El Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, units a favor de la promoció del beisbol

El Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol han iniciat un conjunt d’actes col·laboratius per la promoció d’aquests dos esports a la comarca. Després de ja acumular algunes col·laboracions al llarg del passat 2018, ambdues entitats han decidit apostar fort per la promoció al Baix Llobregat amb un projecte ja arrelat i tirat endavant pel consell: el Juga Verd Play.

Dins del marc d’aquesta voluntat de col·laborar conjuntament, tant el CE Baix Llobregat com la FCBS han marcat una línia a seguir centrada en tres aspectes fonamentals de la promoció del beisbol i el softbol: la formació de professorat d’educació física de diversos centres de la comarca; les trobades i sessions de promoció realitzades als centres educatius del Baix Llobregat; i el projecte Juga Verd Play, que inclourà per primera vegada en la seva història el beisbol. Ja a les acaballes del 2018, les col·laboracions entre ambdues entitats van començar amb bon peu, duent a terme una sessió de formació per a professors i professores, amb l’objectiu de transmetre’ls elements fonamentals dels esports perquè els ho ensenyessin als seus alumnes. Amb aquest precedent, i algunes trobades dutes a terme també a finals de l’any 2018, les col·laboracions entre el Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol encaren ara el repte del Juga Verd Play.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, coneixedors de la responsabilitat de treballar conjuntament per la formació i promoció dels esportistes, posen ara l’accent en l’educació en valors mitjançant la implementació del model de competició Juga Verd Play. Un model on per guanyar no s’hi val tot, un model on la fita d’aconseguir més punts que l’adversari no pot ser l’únic condicionant per guanyar el partit; els valors i els comportaments cívics també han de comptar.

Amb aquest projecte, que s’està implementant a la comarca des del curs 2013/14 amb diferents esports com el futbol, el bàsquet, el voleibol o l’handbol, compta les actuacions dels jugadors en un total de 10 punts, dels quals només tres depenen directament del marcador final. La resta, en canvi, depenen del fair-play que hagin mostrat els esportistes o, fins i tot, el comportament de la grada. Així, durant aquest 2019, els valors del Juga Verd Play també arribaran als camps de beisbol, relacionant-ho amb el Campionat de Catalunya de la categoria Sub-10, que començarà aquest mes de març. Aquesta iniciativa del Consell Esportiu ha arrelat amb força a la comarca del Baix Llobregat, on, només l’any passat, van prendre-hi part més de 6.000 nens i nenes.

Amb la incorporació d’aquesta nova modalitat de promoció i implementació de valors, el Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol amplien encara més els seus horitzons de creixement pel que fa a quantitat i qualitat de la pràctica esportiva a la comarca dels infants i joves de la comarca del Baix Llobregat.

A través dels diferents projectes posats en marxa al llarg d’aquest curs, el Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol consoliden encara més l’important paper que té aquest esport a la comarca sota la tutela de les polítiques municipals.

 

IMG-3310Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?