CBS GAVÀ

Japó repeteix com campió olímpic de Softbol femení

Japó va eliminar als Estats Units, 2-0, en el joc per la medalla d’or del torneig de softbol olímpic Tòquio 2020 dimarts a la nit a l’estadi de Yokohama. La veterana destra Yukiko Ueno va afegir un altre moment històric a la seva llegendària carrera amb una obra mestra de sis entrades i dos hits per fer-se amb dues medalles d’or olímpiques consecutives per Japó. “Aquesta és la pressió que estic carregant”, va dir Ueno. “Hi va haver pressió perquè aquests Jocs Olímpics es van dur a terme a la meva ciutat natal, però estava decidida a llançar fins que no pogués llançar més”.

Cat Osterman i Ueno es van enfrontar novament com llançadores obridores d’EE. UU i Japó en un Joc per la Medalla d’Or Olímpica, 13 anys després que es van conèixer en el joc final de Beijing 2008. I la destra japonesa va tornar a sortir amb la victòria. A la primera entrada, EE. UU. Va aconseguir col·locar una corredora a tercera, gràcies a un triple amb un out de el bat de Janie Reed, però va ser posada out al plat després d’una jugada defensiva brillant. Estats Units va mostrar talent per mantenir el joc sense carreres al principi. A la segona entrada, Yuka Ichiguchi va aconseguir un llançament d’Osterman i la va enviar profund a jardí dret, però Michelle Moultrie va fer una atrapada difícil a la paret per al tercer out de l’entrada.

La nord-americana Ally Carda va entrar al camp en la tercera i una entrada més tard va cedir la primera cursa del joc. Amb dos outs i Yamato Fujita en tercera base, Raja Atsumi va connectar per la segona base i va superar el tir a la primera per portar la primera cursa del joc. Una entrada més tard, Carda va retirar a les dues primeres batedores que va enfrontar, però Yu Yamamoto va connectar un senzill al jardí central i Eriksen la va aixecar del cercle, reemplaçant amb Monica Abbott. Però Fujita va connectar un senzill productor amb dos outs a jardí dret per posar el marcador 2-0. Després d’una primera entrada erràtica, amb dos llançaments descontrolats i un triple permès, Ueno va llançar 4.2 entrades sense hits amb només una base per boles i cinc strikeouts. A la part baixa de la sisena, Moultrie d’EE. UU. Va connectar un senzill d’obertura, i l’entrenadora en cap Reika va reemplaçar a Ueno per Miu Goto, de 20 anys, que va permetre un hit i va colpejar un en una entrada de treball.

A la part alta de la setena, la nord-americana Janie Reed li va robar un homerun de dues carreres a el bat de Fujita. Ueno va tornar a la goma de llançar per completar el joc en el setè i va retirar a les tres batedores consecutives, l’últim amb un fly en territori foul per fer-se amb la medalla d’or.

Amb aquesta victòria, el Japó va reclamar la seva quarta medalla de softbol olímpica consecutiva, amb les dues últimes medalles d’or seguides. EUA va recollir la seva cinquena medalla, després de guanyar els tres primers ors i les dos últimes plates.

El Comitè Organitzador de Tòquio 2020 i la WBSC van anunciar conjuntament el primer Equip Olímpic de Softbol i Premis Individuals. Monica Abbott dels Estats Units va ser nomenada millor llançadora esquerrana, mentre que Yukiko Ueno (Japó) va ser nomenada millor llançadora destra. El premi a la millor receptora va ser per a Kaleigh Rafter (Canadà). La seva companya d’equip Jenn Salling va ser nomenada la millor en la primera base. El quadre de l’equip All-Olympic el completen Ali Aguilar (segona base, EE. UU.), Yu Yamamoto (tercera base, Japó) i Anissa Urtez (shortstop, Mèxic). Les outfields del All-Olympic són Laura Vigna (jardí esquerre, Itàlia), Haylie McCleney (jardí central, EE. UU.) I Suzannah Brookshire (jardí dret, Mèxic). Amanda Chichester (EE. UU.) Va ser nomenada la millor jugadora designada. Minori Naito, qui va jugar la primera base per al Japó sense cometre un error, es va guanyar els honors de millor jugadora defensiva. Lal Jugadora Més Valuósa (MVP), el principal premi individual, va ser per Yamato Fujita (Japó). Va aparèixer en tots els jocs, amb 7 de 18, mitjana de batuda de 389, amb 3 homeruns i va llançar 8 entrades permetent només 2 carreres.

 Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?