CBS GAVÀ

— Japó venç a EEUU, i guanya la primera medalla d’or olímpica en beisbol del país

Amb la victòria del 7 d’Agost, el Japó va guanyar l’únic gran esdeveniment internacional de beisbol que els eludia, després de guanyar el Premier12 el 2019 i el Clàssic Mundial de Beisbol el 2006 i 2009. El Nº. 1 del món Japó va guanyar la medalla d’or olímpica de beisbol de Tòquio 2020 amb una victòria per 2-0 sobre el Nº. 4 del rànquing EE. UU., Després d’una blanquejada dels llançadors i un homerun en solitari de Munetaka Murakami. Aquesta és la primera medalla d’or olímpica per al Japó, després d’obtenir la plata a Atlanta 1996 i el bronze a Barcelona 1992 i Atenes 2004. Japó es va convertir en la quarta nació a guanyar una medalla d’or olímpica, unint-se a Cuba (1992, 1996, 2004). Estats Units (2000) i Corea (2008).

Tots dos llançadors obridors van tenir una forta sortida a l’Estadi de Beisbol de Yokohama, davant d’una bona multitud de voluntaris, esportistes d’altres esports i periodistes. Masato Morishita i Nick Martínez van entaular un intens duel de llançadors, que va mantenir el partit amb poques carreres. Amb un out a la part baixa de la tercera, Japó va anotar la primera carrera de el joc. Amb dos strikes en el compte, el tercera base Munetaka Murakami va connectar un homerun a camp oposat i li va donar al Japó l’avantatge en el joc. Va ser només el segon hit que va permetre l’obridor nord-americà Martínez..

A la part alta de la vuitena, Estats Units va tornar a posar un corredor amb Tyler Austin connectant un senzill a jardí esquerre. El llançador esquerrà Suguru Iwazaki va reemplaçar a Itoh en el monticle i va retirar a Triston Casas, Todd Frazier i Filia en la línia per mantenir l’avantatge de 1-0. Martínez va estar sis entrades, permetent 5 hits i una carrera mentre va aconseguir set strikeouts, i Ryan Ryder va llançar un setè inning sense carreres. Scott McGough va prendre la pilota al vuitè inning i Tetsuto Yamada el va rebre amb un senzill d’obertura a jardí dret. Va avançar a segona amb un toc de sacrifici i Masataka Yoshida va connectar senzill a jardí central. Yamada va ser detingut a tercera, però el receptor nord-americà Mark Kolozsvary no va poder atrapar la pilota descontrolada, el que va permetre a Yamada reprendre el seu esprint i anotar la carrera de seguretat. Amb un avantatge de dos carreres, Ryoji Kuribayashi va entrar a el joc i va retirar els dos primers outs de l’entrada. I encara que Nick Allen va connectar senzill a jardí dret, el dret va acabar el joc amb un rolling a segona base. Estats Units va recollir la seva quarta medalla de beisbol en els Jocs Olímpics. Van guanyar l’or a Sydney 2000 i el bronze a Atlanta 1996 i Beijing 2008. Estats Units va acabar quart en 1992 i no es va classificar per als Jocs Olímpics de 2004. República Dominicana va guanyar la medalla de bronze en la competència de beisbol de Tòquio 2020.

La Confederació Mundial de Beisbol Softbol (WBSC), juntament amb els organitzadors de Tòquio 2020, van anunciar al jugador més valuós (MVP) i a l’Equip de Beisbol Olímpic de Tòquio 2020. Tetsuto Yamada del Japó va ser nomenat MVP del Torneig Olímpic de Beisbol de Tòquio 2020, després d’haver acumulat hits decisius que van impulsar al seu equip a la medalla d’or. Nick Allen (EUA) va ser votat com el millor jugador defensiu. Allen no va cometre un error i va fer jugades brillants.

Yoshinobu Yamamoto de Japó va ser votat com el millor llançador dretà. Va començar dos jocs, amb un total de 11.1 entrades i una mitjana de carreres netes (efectivitat) de 1.59. El millor llançador esquerrà és Anthony Gose d’EE.UU .. El rellevista va aparèixer en quatre jocs per a un total de 5.1 entrades llançades i no va permetre una carrera. La seva bola ràpida va superar a 98 milles (158 quilòmetres) per hora.

Takuya Kai (Japó) és el receptor de l’Equip Olímpic. Va aparèixer en quatre jocs i va ser de 5 de 10, .500 de mitjana de batuda. No va cometre cap error. Triston Cases dels EUA va ser votat com el millor primera base. Va tenir cinc hits en 19 torns a el bat, una mitjana de batuda de 263. Tres d’ells van ser homeruns. També va tenir vuit carreres impulsades, el màxim de l’equip. Va cometre un error defensiu en 34 oportunitats de joc. Eddie Alvarez (també EUA) és el segona base de l’Equip Olímpic. Va aconseguir 5 de 20, mitjana de .250 i va cometre un error. Erick Mejia (República Dominicana) és tercera base. Va aconseguir 5 de 15, mitjana de 333 i no va cometre cap error. Després de protagonitzar el Premier12 2019WBSC, Hayato Sakamoto (Japó) va ser votat com el millor shortstop dels Jocs Olímpics. Va aconseguir 7 de 18, 389 i no va cometre cap error.

Dos dels jardiners de l’Equip Olímpic eren de l’Equip Nacional de Beisbol de Corea. Hyun-soo Kim (esquerra) va encertar 10 de 26, mitjana de 385, amb dos jonrones i sis carreres impulsades. Hay-min Park (centre) va ser de 8 de 20, 400 de mitjana, amb quatre carreres impulsades. Cap va cometre un error. El jardiner dret d’All-World és Mitch Glasser (Israel). Va aconseguir 7 de 17, mitjana de 412, amb quatre carreres impulsades. No va cometre cap error. Tyler Austin (EUA) va ser votat com el millor batedor designat. Va aconseguir 9 de 21, mitjana de 429, amb dos jonrones i set carreres impulsades.

 Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?