CBS GAVÀ

La IV Gala, gran festa del beisbol i el softbol català

La IV Gala, gran festa del beisbol i el softbol català

Com ja es va convertint en tradició en el beisbol i el softbol català, la Gala de la Federació Catalana ha tornat a resultar un èxit. Enguany, a l’Auditori Atrium de Viladecans, la Gala va clausurar el primer any del projecte de la Ciutat del Beisbol i el Softbol Català, títol que la ciutat amfitriona de la cerimònia d’aquest any va cedir a la capital del Bages, Manresa. A més d’aquest acte, la IV edició de la Gala va premiar a tots els esportistes i les esportistes catalans que van destacar durant aquesta passada temporada, tant en equips nacionals, seleccions catalanes o en els seus respectius clubs.

 

Jugadors i jugadores internacionals

Un dels moments més emocionants de la cerimònia és el reconeixement de tots els jugadors i jugadores que van defensar durant el 2017 la samarreta de Catalunya arreu d’Europa, com també les mencions especials als esportistes i tècnics catalans que havien participat en les seleccions nacionals durant la temporada 2017, tots d’ells lluitant en tornejos internacionals d’alt nivell competitiu.

Les seleccions catalanes premiades a la Gala van ser les següents: la Selecció Catalana Little League de beisbol, campions d’Espanya i quarts classificats al Campionat d’Europa, que es va disputar a Polònia; la Selecció Catalana Senior League de softbol, que van quedar també en la quarta posició al Campionat d’Europa, disputat a Holanda; la Selecció Catalana Senior League de beisbol, campions d’Espanya i sots-campions d’Europa, campionat que l’any passat van guanyar per accedir a les World Series. i, finalment, la selecció que més amunt va arribar, ja que es van proclamar campiones d’Europa, la Selecció Catalana Sub-13 de Softbol, vigents campiones del continent després del torneig internacional que es va disputar a Itàlia aquest passat estiu.

Dins de les mencions especials als jugadors i tècnics que van representar a les seleccions nacionals durant el 2017 destaquen la Selecció Sub-23 de beisbol, amb la presència de set jugadors i 3 entrenadors catalans, la Selecció Sub-15 de beisbol, amb 13 jugadors catalans i un tècnic, i la Selecció Absoluta de Softbol, amb la presència de sis jugadores i un tècnic català.

 

Els millors en cada especialitat

L’esdeveniment més esperat per la gran majoria dels jugadors, jugadores i tècnics catalans és el moment dels premis individuals, on es premiava als millors en les seves corresponents categories i seccions. Des de la categoria de Sub-14 de beisbol fins a la de Sènior DH, passant per totes les categories de beisbol i softbol, comitès i tècnics, un total de 28 jugadors, jugadores, tècnics, àrbitres i anotadors van rebre el títol de ser els millors en la seva especialitat corresponent.

Juntament amb totes les persones premiades, els clubs també van passar per l’escenari a recollir un guardó. Concretament, tots els equips que havien acumulat títols enguany van ser reconeguts pels premis aconseguits. D’equips amb menys títols aquest any als equips que més n’han acumulat, un per un van anar pujant a recollir la menció que els corresponia. Finalment, un total de 6 clubs, CBS Gavà, Projecte Softbol Gavanenc, CB Viladecans, CBS Hèrcules, CB Barcelona i CBS Sant Boi, van acumular 28 títols l’any 2017, tant a escala nacional com internacional.

 

Mencions especials

Dins de les mencions especials es va premiar a tres persones que han viscut una llarga carrera i són unes figures cabdals dins del beisbol i el softbol català. Concretament, els premiats van ser José Julio Cano, que acumula una llarga carrera en el món del beisbol com a jugador internacional, tècnic i directiu, sempre vinculat al CB Viladecans; Jordi Amat, també un membre molt important dins del CB Viladecans, amb una llarga història com a jugador i, sobretot, com a directiu de les federacions catalana i espanyola; i José Antonio Corona, actualment encara en actiu com a tècnic, i que ha estat una figura cabdal en el beisbol del Baix Llobregat, on ha arribat a ensenyar i a jugar en fins a set clubs catalans.

 

El relleu institucional i la nova imatge de la FCBS

Finalment, per concloure l’acte, va produir-se el relleu institucional del títol de ser la Ciutat del Beisbol i el Softbol Català, representat per el bat de beisbol honorífic de mans de Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, cap a Valentí Junyent, alcalde de Manresa, ambdós presents durant tota la cerimònia. Fent repàs de tot el que ha viscut la ciutat al llarg d’aquesta passada temporada, destaca una gran millora de les instal·lacions, sobretot del camp de softbol, que permetrà a la ciutat i al club gaudir de més recursos. Enguany el relleu passa a mans de la ciutat de Manresa, que afronta el repte d’igualar o millorar inclús, el llistó deixat per Viladecans. Una altra de les novetats presentades durant la gala va ser la nova pàgina web de la FCBS, que gaudeix de moltes més capacitats i informació que l’anterior, sumat al canvi d’imatge que això comporta per la Federació Catalana de Beisbol i Softbol.

 

El que ens espera el 2018

Com cada any, a part de fer un repàs de totes les coses bones que ens ha deixat la temporada ja passada, la Gala serveix per fer una previsió de tot el que ens espera per la nova temporada. Enguany, el 2018 ve carregat de tornejos i competicions internacionals, tant a casa nostra com fora. Pel que fa a participacions de les seleccions catalanes, començarem per les més petites, les vigents campiones d’Europa. La Selecció Catalana Sub-13 de softbol participarà, com ja va fer el 2017, al Campionat d’Europa que tindrà lloc a Itàlia. Passant a la categoria de Sub-16, la Selecció Catalana Sub-16 de softbol participarà en la Pony League a Praga, com també ho farà l’Acadèmia Sub-16 de beisbol. Pel que fa a la Little League, la Selecció Catalana Little League participarà en el Campionat d’Espanya d’aquesta modalitat, on l’objectiu és clar: guanyar el classificatori per optar al Campionat d’Europa, a Kutno, Polònia, on la Selecció Catalana batallarà per la plaça europea per les World Series, als Estats Units. Finalment, l’última selecció que es desplaçarà serà la Selecció Catalana de Beisbol de 1a Divisió, que participarà en la Copa d’Euskadi de beisbol.

Pel que fa a esdeveniments internacionals que s’organitzaran a casa nostra, aquest any comptarem amb la XXII edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, campionat ja molt arrelat a la capital catalana i on participarà la Selecció Catalana Absoluta de beisbol. Ja per acabar, enguany podrem gaudir de la primera edició de la Catalunya Baseball Week, un campionat enfocat cap a les acadèmies d’arreu d’Europa, on la nostra lluitarà com amfitriona contra seleccions de França, la República Txeca, Itàlia, Alemanya i Suècia.

Com ja passa fa quatre anys, la gran família del beisbol i el softbol català es va reunir per celebrar i compartir tots els títols que el 2017 ha deixat a casa nostra. Amb l’esport i els esportistes com a protagonistes, la Federació Catalana afronta amb més força que mai un 2018 que es presenta tant o més bo que el 2017 que ja hem deixat enrere i que ha estat molt enriquidor pel beisbol i el softbol català.

 Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?