CBS GAVÀ

La selecció catalana de la Little League toca el cel

La selecció catalana de la Little League toca el cel

Per segona vegada en la història de les seleccions catalanes, un equip aterra als Estats Units per jugar la màxima competició de la seva categoria. Seguint les passes de la Selecció Catalana Senior League el 2016, enguany, els nois de la Little League han repetit la gesta. Després d’un llarg recorregut, que els va portar primer a Gijón, on van arrasar el campionat nacional, i després a Kutno, Polònia, on van guanyar per primera vegada un torneig que s’havia resistit sempre, els nois d’Òscar Roman i Santi Cuesta van obtenir el seu bitllet per jugar les World Series a Williamsport, Estats Units. Una experiència que, de ben segur, cap dels 13 jugadors ni l’staff tècnic oblidarà mai.

Catalunya va començar el seu pas per Williamsport amb el plat fort. El primer partit de les World Series va enfrontar-los al vigent campió fins aleshores: el Japó. Malgrat ser un partit, segons semblava, de David contra Goliat, Catalunya no va treure la cara del partit i va donar-li guerra al conjunt nipó. Fins a la quarta entrada, amb un molt bon Juanchi Salazar al monticle, el partit va mantenir-se tancat, amb un empat a 1 al marcador. Malgrat això, a partir de la quarta entrada Japó va engegar màquines i no va perdonar a l’equip de Roman, al qual li va etzibar 10 carreres en dues entrades, per posar l’11 a 1 definitiu al marcador.

Tot i sumar una derrota al primer partit, Catalunya no va abaixar la guàrdia, i va enfrontar-se al Canadà, l’última oportunitat que els quedava per passar a la següent ronda del torneig, que finalment no va ser possible. Tot i això, el partit que va enfrontar Catalunya i el Canadà passarà a la història com un dels més emocionants dels últims anys. La bona feina defensiva de l’equip de Roman i Cuesta, juntament amb la labor de Ronald Vizcaíno al monticle i Lucas Iriarte, que va empatar el partit a la sisena entrada amb un home run, va portar el partit a la desena entrada, que va acabar amb una amarga carrera de l’equip canadenc, acabant, així, les possibilitats de Catalunya a les LLWS. Tot i aquesta derrota, al conjunt català encara els quedava una oportunitat de gaudir del bon beisbol, al partit de consolació que el va enfrontar a Idaho. Com ja ha passat al llarg de tot el torneig, Catalunya va aguantar el tipus a l’equip americà fins a la quarta entrada, però a partir d’allà, el potencial dels rivals va doblar els catalans amb 5 carreres en dues entrades, per posar el 5 a 0 al marcador.

I així va acabar la segona experiència de Catalunya a les World Series, la primera per aquests joves jugadors. Malgrat no sumar cap victòria, la Selecció Catalana va ensenyar que aquí també tenim nivell, i que no serà l’última vegada que un equip català competirà a les LLWS. A més de la gran experiència beisbolística que van viure tots els jugadors, van tenir la possibilitat de veure dos partits dels New York Mets en directe i parlar amb estrelles de la MLB, com Noah Syndergaard. Sens dubte aquesta serà una de les experiències inolvidables que marcaran a tots els jugadors i staff tècnic que van viatjar a Williamsport, com també, de ben segur, totes les persones que integren el món del beisbol i el softbol català lluitaran per seguir estant al màxim nivell i poder enviar més equips catalans a les World Series i, com a objectiu, guanyar el primer partit a la màxima competició mundial d’aquestes categories.

 

40074873_2166230436928570_5589651794008473600_nTranslate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?