CBS GAVÀ

Notícies de diferents àmbits de Beisbol i Softbol

Notícies de diferents àmbits de Beisbol i Softbol

Novetats importants abans d’acabar l’any.

IX Torneig de Nadal – Club Projecte Softball Gavanenc

Aquest cap de setmana s’ha disputat al Poliesportiu de Can Tintorer el IX Torneig de Nadal que organitza el Projecte Softball Gavanenc i que va comptar amb la presència de varis equips catalans, fins a 9 dos del Sant Boi, dos del FC Barcelona, dos del CB Viladecans, un del CBS Gavà i dos dels amfitrions el Projecte Softball. L’afluència de públic va ser destacada i el en el marc esportiu un profit per joves promses del beisbol i softbol català.

L’equip del FC Barcelona dirigit per Manolo Sánchez va ser el vencedor del Torneig desprès de guanyar la final en un extrainning per un ajustat 5 a 4 a l’altre equip de la ciutat el CBS Gavà que amb un grup compactat sempre ha estat a l’altura de les circumstàncies, per dir-ho d’una forma gràfica el finalista del Campionat d’Espanya Aleví va vèncer al Campió de la Lliga Catalana Mini de Softbol.

El caràcter mixte d’aquests tipus de competicions ajuda a veure que els nostres esports estan molt vius gràcies a la bona tasca que es fa des de la cantera i sobretot al bon saber dels tècnics i monitors que hi dediquen hores i fan tots els possibles per fomentar aquest esport entre els més petits. Esperem que aquestes “llevors” siguin el futur i que tots puguin seguir difrutant ja sigui en torneigs de clubs, lligues, trobades, clínics i campus o podent aspirar a jugar una Lliga Nacional i qui sap si poder participar en algun Europeu o Mundial de seleccions, sabem que aquesta fita en aquests moments son molt llunyanes però potser amb l’ajuda de tots i fent canvis en les filosofies i l’enteniment en esports com els nostres considerats minoritaris la il·lusió d’aquests nens i nenes pot tenir la seva recomensa esportivament parlant.

Foto (Diego Lazaro)

Curs d’Anotadors de la FCBS.

Durant tot el pont de la purtíssima s’ha realitzat el Curs de Nivell 1 d’Anotadors dirigit per Joan Gols i amb l’assistència d’11 alumnes tots ells han pogut rebre les instruccions bàsiques per anotar un partit i s’espera que alguns d’ells puguin treure’s la llicència per entrar a formar part del Comitè d’Anotadors de la FCBS.

Llistat d’assitents:

 1. Marina Estoquera
 2. Ignacio Estoquera
 3. Ramon Varela
 4. Miriam Alcázar
 5. Luis Martínez
 6. Victor Ruiz
 7. José Luis Albado
 8. Eric Segura
 9. Fernando Lance
 10. Víctor Bolivar
 11. Abel Jiménez

2n Torneig d’Hivern Internacional a Canàries

Durant aquests dies també a les Canàries aprofitant el bon clima de les illes s’ha disputat el 2n Torneig Internacional amb la presència dels equips Pirates d’Amsterdam (Holanda), l’Equip Europa, un equip de Veneçuela i l’equip de l’Academia d’Atlanta Baves.

Destacarem d’aquest torneig que es van donar dos premis individuals i tots dos van anar a parar a jugadors catalans: ERIC PAEZ amb una efectivitat de 0.70 ERA i RAMON VARELA amb 643 AVG, tots dos jugadors formats des de categoria Aleví al F.C.Barcelona. El primer esportista amb beca a l’Institut Joaquim Blume de la FCBS i jugador de la Selecció Catalana Infantil, Cadet, Juvenil i Sub-19, el segon jugador de la Selecció Catalana Cadet, Juvenil i Sub-19. Volem destacar aquest petit curriculum de cadascun d’ells, doncs des de cap publicació s’ha esmentat la procedència d’aquests dos jugadors, el fet d’estar federats amb la FCBS i pertanyer a un club català com el F.C.Barcelona.

(Foto de www.bateando.com )

Congrès IBAF (Federació Internacional de Beisbol)

La passada setmana va tenir lloc a Dallas (USA) el congrès de la IBAF, amb la presència dels diferents delegats de les 63 federacions. El Sr.Joan Carles Cerdà, Director Tècnic de Beisbol RFEBS va ser el representant espanyol tot i que també hi va assistir el Sr.Luis Melero Secretari General de la RFEBS que va anar-hi com a vocal del Comitè Executiu de la Federació Internacional, càrrec que va prendre el passat any 2009 amb l’entrada a la Presidència del Sr.Riccardo Fraccari.

La inauguració del Congrès va tenir al Sr.Paul Archey vicepresident d’operacions Internacionals de la MLB com a una de les persones que més va ajudar a que es celebrès aquest acte als Estats Units i va manifestar: “Los Estados Unidos no han sido sede de un Congreso en más de 30 años. Apoyamos plenamente a la IBAF y no sólo aprecio su profesionalidad, pero me gusta llamar a Riccardo Fraccari amigo personal. Como MLB, vamos a hacer todo lo posible para apoyar la campaña de Reingreso Olímpico”.

El President Fraccari, va agraïr l’assitència del President de la Federació Internacional de Softbol, el Sr.Don Porter per compartir la visió de fer una oferta conjunta per arribar al COI com a un únic esport. Elsr.Porter va dir:  “En nuestro Congreso de la Federación Itenrnacional de Softbol en Oklahoma City se aprobó una resolución para apoyar el trabajo que ya hemos empezado para hacer conjuntamente y poder recuperar el estatus Olímpico para ambos deportes”.

Durant els quatre dies que va durar el congrès es va ntractar varis temes d’interès mundial, entre ells cal destacar que l’estat de salut financer de la IBAF es bo gràcies als últims acords entre la institució mundial i la MLB, sinò tal i com va remarcar el tresorer René Laforce aquest 2011 haguès estat un desastre econòmic.

Hi van haver-hi algunes modificions estatutaries d’interès però que no afecten a cap règim important del joc. El que si va ser destacable van ser les modificacions en els grups d’edat dels campionats internacionals.

En el 2012, la IBAF aprovarà la Copa del Mon AAA (Sub 18), a partir de 2013 es convertirà en el Clàssic Mundial de Beisbol Sub 18.

La Copa del Mon AA (que fins ara era Sub 16, es convertirà en un torneig Sub 15 i també prendrà part la Copa del Mon Femenina.

La IBAF aprovarà 2 nous tornejos: La Copa del Mon Sub 21 al 2014 i la PREMIER IBAF 12 (un torneig sènior amb la participació dels millors 12 equips del mon, això serà al 2015.

El Sr.Fraccari, com a President de la IBAF va fer les següents declaracions: “Todavía hay trabajo por hacer sobre las reglas de elegibilidad de los jugadores y vamos a tener que ponernos de acuerdo sobre las fechas de los torneos, pero estoy seguro de que tenemos una gran oportunidad para ver aumentar los ingresos de manera espectacular”.

MP&Silva, el soci de la IBAF en el Mitjans de Comunicació va manifestar el següent:

L’Agència Internacional de MMCC està especializada en Drets Televisius en el mon de l’esport (i compta amb una gran cartera de drets de fútbol i tennis) i es forta sobretot al mercat asiatic. MP&Sil va dir al delegats que l’objectiu es augmentar la visibilitat dle beisbol , veure augmentar els ingressos i millorar el coneixement de la marca.

Reunió de la Comissió Tècnica de la CEB (Confederació Europea de Beisbol)

El passat dia 10 de desembre es van reunir a la ciutat de Castelldefels (Barcelona) la Comissió Tècnica de la CEB. Les notes més importants van ser que en aquests moments encara no hi ha una seu definida per albergar la Final Four de Beisbol 2012 i els grups en els qui participaran els cadascún dels equips classificats:

ROTTERDAM

 • DOOR Neptunus, Rotterdam, Netherlands
 • Danesi Cafe Nettuno, Nettuno, Italy
 • Buchbinder Legionaere, Regensburg, Germany
 • Rouen Huskies, Rouen, France
 • C.B Barcelona, Barcelona, Spain
 • Technika Brno, Czech Republic

SAN MARINO

 • T & A San Marino, San Marino
 • Unipol Bologna, Bologna, Italy
 • Draci Brno, Czech Republic
 • L & D Amsterdam, Amsterdam, Netherlands
 • Paderborn Untouchables, Paderborn, Germany
 • Hoboken Pioneers, Antwerp, Belgium


Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?