CBS GAVÀ

Pol Rodríguez segueix el seu somni americà

Pol Rodríguez és un dels joves talents del beisbol català que ha traspassat les fronteres per seguir el seu somni de competir a les millors lligues dels Estats Units. Seguint els passos de companys d’edat similar, com Omar i Frank Hernández, Justin Luna o Marc Civit -tots ells ja dins d’organitzacions professionals de beisbol-, en Pol ha buscat el seu propi camí, però en aquest cas, en una universitat. Des d’aquest mateix any, Rodríguez s’està formant acadèmicament i esportivament a la Western Oklahoma State College gràcies a una beca aconseguida pels seus mèrits esportius. Actualment, en Pol està estudiant Administració d’Empreses tot compaginant-ho amb la participació en l’equip que competeix a la National Junior College Athletic Associations (NJCAA). “Arribar als Estats Units no ha estat fàcil, però sempre ha sigut el meu somni”, afirmava el jove jugador català. I és que, tot i que va començar “molt tard a jugar a beisbol, amb 13 anys”, Rodríguez sempre ha tingut el seu objectiu clar, i “m’he esforçat molt per adquirir l’alt nivell competitiu i progressar en el beisbol”, segueix.

Malgrat haver començat tard en el món del beisbol, la trajectòria de Rodríguez ha estat molt fructífera. “A part de participar en la Lliga Nacional i la Lliga Catalana en les diferents categories d’edat, he sigut convocat per participar en diferents tornejos de la MLB a Sant Boi i a Londres”, explica Rodríguez. A més, també ha tingut experiències dins d’altres organitzacions professionals, com quan va ser convidat a l’acadèmia dels Sant Louis Cardinals a la República Dominicana, l’any 2018, o també dins de combinats nacionals, on va ensenyar el seu potencial al món. “Vaig participar en l’Europeu Sub-18 a Grossetto (Itàlia), on vam aconseguir el segon lloc i el bitllet per participar en el mundial del 2019 a Corea del Sud”. A més, també s’han de tenir en compte de les seves estades a la selecció catalana, on “he participat en diferents partits d’exhibició de la MLB i a la Senior League celebrada a Novara (Itàlia), l’any 2017”. Tots aquests mèrits van cridar l’atenció d’scouts americans, com és el cas de Joe Almaraz, qui pertany a l’organització dels Sant Louis Cardinals i qui l’ha portat cap als Estats Units amb una beca acadèmica.

Ara se li obre un llarg camí al davant a Rodríguez, que, tot i ser llarg i complicat, l’encara amb il·lusió i ganes. “Ara mateix estic centrat en aprofitar aquesta gran oportunitat i espero i desitjo que durant el termini de 2 anys pugui aconseguir entrar en el draft per signar per alguna organització de la Major League Baseball”, concloïa el jove beisbolista català.Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?