CBS GAVÀ

Campionats de Catalunya de beisbol i softbol

Campionats de Catalunya de beisbol i softbol

La Federació Catalana de Beisbol i Softbol finalitza el Campionat de Catalunya amb dos clars guanyadors el Club de Beisbol Barcelona i el Club de Beisbol i Softbol Sant Boi. Segon any consecutiu on les categories van passar de ser 6 a 7 en beisbol, donant pas a una antiga categoria, la Benjamí, que feia temps no participava en aquest campionat. I en el Softbol, tenir en compte que aquest també és el segon any consecutiu on participa en aquesta modalitat, una única categoria masculina, la sènior. En el Softbol femení en el campionat de Catalunya encara tenint 5 categories, solament han participat la sub17 (Cadet-Juvenil) i la Sènior DH.

DSC03719

El calendari oficial va iniciar-se al febrer amb les categories absolutes de Divisió d’Honor, participant els clubs Projecte Softball Gavanenc, CBS Sant Boi, CB Viladecans, i CBS Barcino, en Softbol Femení, sent el primer el guanyador. I en el Beisbol, van participar els clubs CBS Sant Boi, CB Barcelona i CB Viladecans, proclamant-se guanyador el primer amb un resultat de 13 a 0 contra el CB Viladecans.

A principis de març enmig de la final de la categoria absoluta, es va iniciar el Campionat de Catalunya per a la resta de les categories. La més petita, els benjamins de beisbol, nens i nenes de fins a 10 anys, que representen la iniciació del beisbol i softbol a Catalunya, va comptar amb la participació de cinc equips, jugant-se un total de 38 partits i va proclamar-se campió el CBS Sant Boi Patufetes.

La següent categoria, els alevins de beisbol, nens i nenes de la mateixa edat que la categoria benjamí, però que les normes de la categoria fa que hi hagi una mica més de nivell entre els jugadors/es. Van participar sis equips on també el CBS Sant Boi Pitus es van proclamar campió després de guanyar 9-8 la final al CB Barcelona.

Els infantils de beisbol, la categoria de nens i nenes de 11 i 12 anys, composat per sis equips, el CB Barcelona es va proclamar campió a la final davant del CBS Sant Boi, per un 10-0.

La categoria sub -16 de beisbol, on van participar sis equips de nens fins a 16 anys. En aquesta categoria i amb una gran competència entre tots els participants, el CB Barcelona Vermell va ser al que va imposar-se per un 7-5 al CB Barcelona Blau, a la final.

Els juvenils de beisbol, categoria on ja comencen a jugar amb les mateixes normes que les categories superiors, i amb la participació de tres equips. El CB Barcelona va ser el campió imposant-se 13-1 al CBS Sant Boi.

Finalment, la categoria sènior 1ª divisió de beisbol, amb sis participants, la va guanyar el CB Barcelona el play off, al equip del CBS Gavà, ens els dos primers partits per 4-2 i 4-3, i així aconseguir la participació a la Fase Final de la “Liga Nacional de primera División”. En aquesta fase final de la lliga Nacional també va participar finalment el CBS Gavà, donat que un dels grups classificats es va retirar, deixant plaça per dos equips del Grup Noreste:Catalunya.

Per altra banda, al softbol, només comptant amb la categoria sub-17 femenina i la Sènior masculina, en el cas de la femenina i amb la participació de quatre equips, el CBS Sant Boi va guanyar per 6-2 la final, al CB Viladecans. I en el Softbol sènior masculí van guanyar l’equip Cerveceros del Club de Softbol Latinos de Barcelona, imposant-se als Marineros en els dos primers partits i únics del Play off amb un resultat de 1-10 i 16-6. Els Cerveceros equip q ja va guanyar la Copa Catalunya l’any passat.

Una vegada finalitzat el Campionat de Catalunya a finals de Juliol, a principis de setembre s’inicia la Copa Catalunya, que es el segon torneig que realitza la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, abans de finalitzar la seva temporada, que a diferència de la majoria d’altres esports, te una temporada d’any natural.

 Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?