CBS GAVÀ

Catalunya deixa el pavelló ben alt a la PONY League

Les seleccions catalanes segueixen sumant experiència internacional. Aquesta vegada, els representants catalans que han competit internacionalment han estat la Selecció Catalana Sub-16 de Softbol i la Catalunya Baseball Academy U16, que han participat en la PONY League que es va disputar entre els dies 19 i 22 de Març d’enguany. Després de disputar 6 partits els dos conjunts, el resultat més destacable va ser el de la selecció femenina, que va acabar la competició en la quarta posició, mentre que els nens ho van fer en la catorzena.

A tocar del podi

La selecció femenina, comandada per Emmanuel Francis, amb l’ajuda de Marc Carrillo, estava formada per 8 jugadores del CBS Sant Boi, 3 jugadores del CB Viladecans, 2 de l’Hèrcules d’Hospitalet, 2 del Projecte de Softbol Gavanenc i 1 del CB Barcelona. El combinat català va quedar encasellat dins del grup C, juntament amb la selecció d’Ucraïna, les London Mets i un dels equips locals, les Eagles Green. El primer partit de la fase de grups, disputat el divendres dia 20, va enfrontar a les noies contra el representant d’Ucraïna, al que van derrotar per un contundent 10 a 0. Encara aquell mateix dia, les catalanes van enfrontar-se a les locals, a les que van vèncer per un més ajustat 5 a 1. Amb les dues victòries i amb un partit pendent, la selecció catalana tenia l’oportunitat de passar com a primera de grup, si guanyava a les London Mets, partit que es va jugar el dissabte a les 9 del matí, i que va acabar amb victòria de les catalanes per la mínima, 1 a 0, amb un partit on van destacar, sobretot, les llançadores dels dos conjunts.

Amb aquesta victòria, l’equip de Francis va passar com a primer de grup sense conèixer la derrota, cosa que va portar-lo a jugar contra el segon classificat del grup B, partit que determinaria les semifinals. El rival en aquesta ocasió va ser l’equip txec SK Horní SM, que va posar les coses difícils a Catalunya. El resultat final va ser de 9 a 8 favorable a les catalanes, amb emoció fins al final. Ja a les semifinals, la selecció catalana es va trobar de cara a un dels equips més forts fins al moment, Holanda A, que no havia perdut encara. Malgrat l’esforç de les catalanes, la ratxa de les holandeses va seguir i Catalunya va caure per 5 carreres a 0, perdent, així, l’opció al títol. Tot i la derrota, encara quedava pendent la determinació de les terceres classificades, partit que havia de disputar Catalunya contra les Eagles Green, perdedores de l’altra semifinal. Les catalanes, ja derrotades per l’esforç, no van poder amb les locals, que van guanyar per 2 a 0, deixant les catalanes en una meritòria quarta posició a la classificació final en la seva primera participació en la PONY League.

Una experiència positiva

Pel que fa a la selecció masculina Sub-16, amb Edgar Hernández al capdavant i ajudat per Eloi Puigferrer, estava conformada pels jugadors de la Catalunya Baseball Academy. L’equip català formava part del grup A, on també hi havia els Tigres de Balashikha, Holanda A, els Prague Team i la selecció d’Israel. El camí dels nois dins de la PONY League va començar amb un doble partit el dijous dia 19, el primer d’ells contra els representants russos a les 10 del matí, que va acabar amb victòria dels catalans per 5 carreres a 1. Aquell mateix dia, i just abans de la cerimònia d’inauguració, Catalunya es va enfrontar a Israel, que no va donar possibilitat de reaccionar als catalans, que van caure per 9 carreres a 1. Ja el divendres, els jugadors de la Catalunya Baseball Academy van enfrontar-se als representants de Praga, que també van acabar vencent a l’equip català per un ajustat 5 a 4, on fins a l’última entrada no es va decidir el partit. Ja per acabar la fase de grups, als catalans els tocava el duel contra l’equip més fort, Holanda. El partit, que es va jugar dissabte a les 6 de la tarda, va acabar amb un 8 a 2 al marcador on, malgrat el resultat, els catalans no van perdre-li la cara al partit i van lluitar fins al final.

Amb aquests resultats, l’equip d’Hernández va quedar relegat a competir per la tretzena posició. Primer de tot, els catalans van jugar contra els Diamond Troops d’Ucraïna, partit que determinava la lluita per la posició 13 i 14. El partit es va decantar cap als catalans per 11 carreres a 2, el resultat més contundent que va firmar la selecció catalana. Ja en l’últim enfrontament del torneig, Catalunya va enfrontar-se als Indians francesos, que van ser molt superiors als catalans, i que van acabar guanyant 15 a 0, deixant a la Selecció Catalana en la catorzena posició, amb un total de dues victòries i quatre derrotes.

Enguany ha estat la primera edició que de la PONY League en la que Catalunya ha participat, tant en beisbol com en softbol. Tot i ser la primera vegada, les seleccions catalanes, sobretot en softbol, han deixat el pavelló ben alt pel que fa a resultats, sent un dels equips revelació d’aquesta edició de la PONY League. Catalunya segueix promovent la formació dels jugadors i jugadores en competicions internacionals, aportant-los partits del més alt nivell i experiències tant dins com fora del camp.