CBS GAVÀ

Destacables de 2018, una temporada per a la història

Destacables de 2018, una temporada per a la història

Diem adéu a 2018, amb la percepció de la feina ben feta i amb la mirada posada en una nova temporada plena d’il·lusió.

44560356_10216261700722521_6674462560479084544_nAquest any ha estat de ben segur un dels històrics de la nostra Federació, assolint èxits esportius com l’augment de llicències, superant les 1.250 mantenint el lideratge pel que fa a comunitats autonomes, amb un increment també d’equips participants en les competicions catalanes i de les categories emergents com ho és la del Sènior Màsters de softbol i el Beeball per a menors de 8 anys. Ho han estat també, la signatura de dos jugadors de la casa, Marc Civit del Sant Boi amb Toronto Blue Jays i Omar Hernández del Viladecans amb Kansas City Royals, les World Series Little League disputades per la Selecció Catalana Sub-12 a Williamsport i la nova empenta a la promoció esportiva i la formació de professors d’Educació Física a través dels convenis amb els Consells Esportius. Manresa ha estat Ciutat del Beisbol i Softbol Català 2019, engegant la nova extensió de l’Acadèmia al Bages, amb l’execució dels partits All Stars i amb la propera Gala de la FCBS prevista pel pròxim mes de gener. 5b6f62f33b9d9.image

Els clubs catalans han mantingut el seu poder en campionats estatals de categories inferiors tant de beisbol com de softbol. El Barcelona amb tres títols el Sub-13, Sub-15 i la Serie Nacional Sub-18, el Sant Boi amb el Sub-11 i el Sub-16 femení i el Viladecans amb el Sub-18 han estat els representants, per tant no s’ha escapat cap títol en l’apartat de beisbol a on hagin participat equips catalans.

Els internacionals, aquest any han estat una bona representació als rosters dels equips espanyols a Europa; pel que fa al Sub-18 disputat a Itàlia es va coronar sotcampió amb la presència de 13 jugadors i 2 tècnics. Les noies Sub-19 també van jugar a Itàlia i en van ser 7 les jugadores catalanes representants. Pel que fa a l’Absoluta de beisbol es va desplaçar a Holanda per disputar el Super 6 amb 4 jugadors i 4 tècnics catalans.

 

Seleccions catalanes i tecnificació: Rècord de 8 seleccions catalanes i la CBA participa a la Pony League.

44278028_2193855414166072_7268745399836344320_oAquest any com a novetat, la Selecció Catalana Sènior beisbol 1ª Divisió va viatjar al Torneig d’Euskadi amb jugadors de la lliga catalana, l’absoluta o va fer a casa en el ja habitual Ciutat de Barcelona. L’absoluta de softbol es va enfrontar a l’equip Nacional de Perú i les noies Sub-25 van representar Catalunya al prestigiós torneig Prague Softball Week, mentre que els Sub-20 masculí va disputar a casa la sèrie internacional Goodwill Games amb els MVP de Califòrnia. Per primera vegada Catalunya va participar en la Pony League Europa a la ciutat txeca de Praga amb dos equips, el Sub-16 de softbol femení i l’equip masculí que en aquesta ocasió va estar format per jugadors íntegrament de l’Acadèmia catalana. El plat fort va ser la consecució de dos èxits protagonitzats pels més petits i petites. Les noies Sub-13 van reeditar el títol de campiones d’Europa de la categoria Future Stars a Itàlia i els nois van marcar una fita històrica guanyant a Astúries el pas per anar al Torneig Europe-Àfrica a Polònia i en aquesta ocasió guanyar-se el pas per anar a disputar les World Series a Williamsport/USA.

Formació: Una nova forma de treballar.

40001265_2166854160199531_5099275427701063680_oLa FCBS va iniciar la temporada signant convenir amb els Consells Esportius del Barcelonès i del Baix Llobregat formant a 60 professors d’Educació Física i posant en pràctica que el beisbol i softbol poden ser un esport dins de l’àmbit escolar. A més, a principis d’any es van dur a terme els ja habituals cursos d’àrbitre i anotadors amb bons resultats i a finals d’any una vintena d’alumnes han iniciat el Curs de Monitor que finalitzarà el pròxim mes de gener. També aquest 2019 més de 150 alumnes de l’INEFC tindran accés a vàries hores de formació del nostre esport, activitat que es realitzarà després d’un acord entre mabdues entitats.

Promoció: Un nou programa amb el CEBLLOB.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Federació Catalana, van iniciar un nou Plà d’expansió del beisbol i softbol a la comarca, per tal de fer una prova pilot que servirà per un futur arribar a ser un pla d’exemple per a altres esports i que s’ha determinat com a una gran eina per a clubs de la zona, donada l’arrel creada des de fa molts anys entre entitats locals i el nostre esport.

Acció Social: Beisbol i Softbol per tothom i INSERSPORT

Dos programes que han tingut una gran acceptació, el beisbol i softbol per tothom ha fet que més de 250 persones amb risc d’exclusió social en conveni amb Serveis Socials de Barceloneta i Raval i amb 40 nois i noies amb discapacitat psíquica en conveni amb la Fundació Catalana del Bàsquet i que han pogut disfrutar del nostre esport. A més, el beisbol ha entrat per primera vegada al programa Insersport promogut per la UFEC per a nois/es de reinserció social que han pogut accedir a un curs de monitor de més de 60 hores.

Esportistes internacionals: 2 professionals i una jugadora a la LLiga Italiana

Marc Civit i Omar Hernández, han estat sens dubte uns dels noms més destacats de l’any, el primer de la pedrera del Sant Boi va signar amb la franquícia dels Toronto Blue Jays i el segon de la pedrera del Viladecans ho va fer amb Kansas City Royals, un èxit rotund de la pedrera catalana. A més, Raquel Moncho va signar un contracte per disputar la prestigiosa i exigent Lliga Italiana amb el Nuoro de l’Alguer.

Altres destacats de l’any: Jordi Vallès continua com a president 2018-2022 i el beisbol i softbol s’expandeix pel territori català.

Jordi_Valles_MestresEl President, Jordi Vallès es va presentar com a única candidatura i té el repte d’estar al capdavant de la nova Junta Directiva pels pròxims 4 anys. Paral·lelament, el beisbol i softbol han anat agafant territori i ho fan amb força a Tarragona amb l’afiliació de nous clubs com ho son el Wolves i els Vila-seca Gladiators, amb l’escola Gresol de Terrassa i els més de 20 alumnes i el 25è Aniversari del Vic Bat, que està en temps de canvis generacionals i que ja es prepara pel proper 2019. El “Basbeall 5” modalitat impulsada per la organització mundial de la WBSC va realitzar un clinic per a 25 persones a Barcelona en el passat mes d’octubre durant el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Beisbol.

Per un 2019 ple d’èxits del beisbol i softbol catalàTranslate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?