CBS GAVÀ

Hegemonia total catalana a Sub-16 de softbol

Hegemonia total catalana a Sub-16 de softbol

Una vegada més, els equips catalans van demostrar que van un pas per davant en el panorama nacional. Aquesta vegada, a la categoria Sub-16 de softbol, on el Sant Boi i el Viladecans van acaparar íntegrament el podi del Campionat d’Espanya Sub-16 que es va disputar aquest passat cap de setmana a les ciutats de Sant Boi i Viladecans. Al torneig hi van participar un total de 9 equips, on la presència catalana va quedar reduïda a només tres conjunts, però que van marcar la diferència. Concretament, el CB Viladecans, el CBS Sant Boi i les Santboianes van ser les representants catalanes, que es van enfrontar a l’Izaga-Un, al CBS Miralbueno, al CBS Rivas, al Dridma Rivas, a les Guerreras del Llano i al CBS Antorcha.

El campionat va donar el tret de sortida el divendres 12 amb enfrontaments del més alt nivell, amb un CBS Sant Boi – Miralbueno per una banda i amb un Viladecans – Santboianes per l’altre. En el duel directe entre els dos equips catalans, el conjunt de Viladecans va alçar-se amb la victòria final, batent a les Santboianes per 8 a 11. Per l’altra banda, el Sant Boi es va desfer del Miralbueno amb facilitat, a qui li va etzibar un 20 a 5. A partir d’aquí, el camí pels equips catalans va quedar marcat per un cert grau de facilitat. En acabar la fase regular, els dos equips que més van aconseguir despuntar van ser el Sant Boi i el Viladecans, que van aconseguir acabar la lligueta imbatuts, com a primers del grup A i B, respectivament. Pel que fa a les Santboianes, van tenir una fase regular més accidentada, amb 2 victòries i 2 derrotes, que també els va donar l’opció a lluitar pel títol.

Un cop acabada la fase regular, la presència catalana a la final estava totalment assegurada. Per una banda, a la primera semifinal, les jugadores del Sant Boi es van enfrontar a les seves companyes de club, les Santboianes, a les que van batre per 10 carreres a 0. A l’altra semifinal el domini també va quedar ben marcat. El Viladecans, primer del grup B, va enfrontar-se a l’Izaga-Un, a qui li va etzibar un 16 a 1, assegurant-se un pas contundent a la final, on les esperaven les santboianes. Finalment, el torneig va acabar decantant-se a favor del CBS Sant Boi, que va aconseguir guanyar a les jugadores del CB Viladecans per un contundent 12 a 2, alçant-se, així, com a campiones d’Espanya. La classificació final va ser: CBS Sant Boi, CB Viladecans, Santboianes, Izaga-Un, Dridma Rivas, CBS Miralbueno, Guerreras del Llano, CBS Rivas i CBS Antorcha.

El domini català dins de l’àmbit espanyol és un fet. Tot i això, dia rere dia aquest es va consumant més amb fets com aquests resultats, on, malgrat que al Campionat d’Espanya Sub-16 de softbol només hi van participar tres conjunts catalans, aquests es van fer notar, i van acaparar el podi íntegrament.

Destacar Ariadna Cerdà, Elena López i Julia Sebastian, com a millor jugadora, millor batejadora i millor llançadora.

 

Resultats, estadístiques i classificació:

http://www.rfebs.es/estadisticas/2018/s_sub16/res.php

 

44121387_1732395623550427_6581430201593364480_oTranslate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?