CBS GAVÀ

La Catalunya Baseball Week, un èxit internacional

La Catalunya Baseball Week, un èxit internacional

La Catalunya Baseball Week, un èxit internacional

Tres categories, dotze equips d’arreu d’Europa i un total de 29 partits de beisbol han omplert els camps de beisbol catalans amb el millor beisbol europeu. La Catalunya Baseball Week, una nova iniciativa impulsada per la Federació Catalana de Beisbol i Softbol ha acollit equips d’Itàlia, França, Suècia, Alemanya i la República Txeca en un dels tornejos més internacionals que tenim a les terres catalanes.

Sub-12, els petits

Començant pels més joves, la categoria Sub-12 va congregar a dues acadèmies europees, l’Acadèmia Alemanya i la de Praga Centre, que es van enfrontar als dos conjunts de la Little League de Catalunya, els Red i els Black. Malgrat l’excel·lent paper dels dos equips catalans, que van quedar primers i segons del conjunt, ambdós van caure a semifinals, cosa que els va condemnar a les últimes posicions. El bon paper català va quedar patent en els resultats de la fase inicial, on tant Red com el Black només van acumular una derrota cadascú.

Tot i això, la força dels visitants va deixar-se veure a les semifinals, quan l’Acadèmia Alemanya, quarta classificada, va vèncer al conjunt Catalunya Red per 5 carreres a 0, mentre que l’Acadèmia de Praga centre també passava per sobre de l’altre conjunt català, el Black, per 11 carreres a 6. Amb aquests resultats, la final va quedar marcada com un duel entre els equips estrangers, que va acabar decantant-se cap al conjunt txec, que va imposar-se a l’Acadèmia Alemanya per 6 carreres a 13. Finalment, en la lluita per la tercera posició, el conjunt Red va tornar a superar al Black, com ja havia passat a la fase inicial. La classificació final va ser la següent: Acadèmia d’Alemanya, Acadèmia de Praga Centre, Catalunya Red i Catalunya Black.

Sub-15, la categoria mitjana

La categoria Sub-15 sortia com la categoria amb menys participants, ja que només comptava amb tres: el Fortitudo de Bolonya, els KMC Ambassors i la Catalunya Baseball Academy Sub-15. Malgrat això, la competència entre ells va ser molt alta. Ja des del principi hi va haver dos equips que van despuntar, l’Acadèmia catalana i el Fortitudo, que van imposar-se als Ambassors en la primera ronda. Tot i que Catalunya va imposar-se a conjunt italià en el seu primer partit, aquests no van donar-se per vençuts i van donar guerra fins al final, arribant a guanyar el conjunt local en el seu segon enfrontament.

Finalment, amb un total de 6 partits disputats, els rècords dels equips van quedar igualats, sobretot entre Catalunya i el Fortitudo. Com a últim classificat van quedar els Ambassors, que no van guanyar cap partit dels quatre que van jugar. Davant seu, la Catalunya Baseball Academy i el Fortitudo de Bolonya van quedar amb un registre empatat: tres victòries i una sola derrota per cadascú.

Sub-18, la més internacional

I, finalment, arribem a la categoria gran, que, a més, va resultar ser la més internacional. Al llarg de cinc dies de partits s’haurien d’haver jugat un total de 13 partits, però les condicions meteorològiques van permetre que només se’n juguessin 11. A part de ser la categoria amb més representació estrangera, també va ser la que més participants va acumular, amb un total de 5: l’Acadèmia de Regensburg, l’Acadèmia de Stuttgart, el Pôle Toulouse, l’Acadèmia de Suècia i la Catalunya Baseball Academy. Una altra vegada, la competència i el nivell dels equips va ser molt alta. La competició es va estructurar en un torneig on tots s’enfrontaven a tots, i on cada equip disputaria un total de 5 partits, excepte Suècia, que estava previst que en disputés 6.

Al final dels sis dies de competició, l’equip que millors registres va assolir, a falta d’un partit contra el Pôle Toulouse, va ser l’Acadèmia de Regensburg, amb quatre victòries i cap derrota a l’esquena. Darrere seu, i amb un partit pendent contra Suècia, venia el representant català, que va aconseguir 3 victòries i una sola derrota, contra Regensburg. En tercera posició, fins dilluns, quedava el Pôle Toulouse, que va defensar-se amb dues victòries i dues derrotes. Ja tancant la classificació trobàvem a l’Acadèmia de Suècia, amb dues victòries i tres derrotes i l’Acadèmia de Stuttgart, amb cinc derrotes.

Amb tots aquests resultats, la Catalunya Baseball Week ha arribat a la fi de la seva primera edició, que ha resultat ser tot un èxit. Vuit equips d’arreu d’Europa han viatjat fins a Catalunya per enfrontar-se a quatre combinats locals en el que ha estat, sens dubte, un dels tornejos més internacionals i de més alt nivell que hem viscut a Catalunya amb representació de les nostres seleccions.

Fotogrfaies de Jordi Cortadella

Fotografies de Joan Soriano KMC – CBA U15

Fotografies de Joan Soriano Fortitudo Bologna – CBA U15

Video Zona UFEC

29258614_10214483190620880_171804636074737664_n

 

 Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?