CBS GAVÀ

La FCBS col·labora amb la recerca del “Metabolismo y Células Madre del Cáncer”

La Federació Catalana de Beisbol i Softbol ha estat col·laboradora amb el projecte del PSancho Lab, sobre Metabolism & Cancer Stem Cells, per fer possible arribar als 6.000€ necessaris per arrencar l’investigació.

Animem a tot el beisbol i softbol català a contribuir en aquest gran projecte, liderat per la jugadora catalana de Softbol, Bea Parejo, que ens exposa:

“El grup de recerca del que formo part des de 2017, primer com a tècnica de laboratori i ara com a investigadora predoctoral, es diu “Metabolismo y Células Madre del Cáncer”, forma part de l’”Instituto de Investigación Sanitaria Aragón” (IIS Aragón) de Saragossa i està liderat per la Dra. Patricia Sancho. La nostra recerca es fonamenta en estudiar les particularitats metabòliques de les subpoblacions més agressives del càncer de pàncreas, un dels càncers més mortífers i amb pitjor pronòstic que existeixen, ja que el 90% dels pacients mor abans de l’any després del diagnòstic i es considera que serà la segona causa de mort relacionada amb càncer a l’any 2030. En el laboratori tenim un projecte en marxa sobre com el greix potencia aquesta agressivitat, ja que hem vist que aquestes subpoblacions tant agressives, que precisament són les responsables de la formació de metàstasis, la resistència a la quimioteràpia i la reaparició del tumor després del tractament, acumulen al seu interior greix que poden utilitzar com a font d’energia quan hi hagi escassetat de nutrients en la zona tumoral o quan aquestes cèl·lules surten a la sang per colonitzar altres òrgans i formar les metàstasis. Volem provar 4 fàrmacs que bloquegin tant l’absorció del greix com la seva utilització per tal de generar “cèl·lules agressives obeses” amb l’últim objectiu de “matar-les de gana” i eliminar-les.

Aquest projecte és una part de la meva recerca de tesi doctoral però, malauradament, el meu contracte finalitza a finals de setembre. La situació de la Ciència a Espanya és molt trista perquè no hi ha quasi finançament, de forma que les possibilitats de continuïtat són gairebé nul·les i això es terrorífic per un grup de recerca jove emergent com es el cas del meu, ja que significa que el 25% del personal investigador marxa i aquest projecte es paralitza… És per això que ens hem vist en la necessitat de crear una campanya de micromecenatge a través de la plataforma pública Precipita (https://www.precipita.es/proyectos/Por-que-la-grasa-hace-que-el-cancer-de-pancreas-sea-tan-agresivo) de la “Federación Española para la Ciencia y la Tecnología” (FECYT). A través d’aquesta campanya esperem aconseguir l’objectiu econòmic òptim de 21.500€ que seran utilitzats per finançar el meu contracte durant un any per tal de poder acabar aquesta recerca amb èxit. Estem molt contentes i il·lusionades perquè dues setmanes després del llançament vam aconseguir l’objectiu mínim de 6000€ que ens permet cobrir 3 mesos de recerca, 3 mesos durant els quals podré realitzar el primer pas dels 4 en els que es divideix aquest projecte. Amb motiu de primer objectiu assolit, vam preparar un vídeo d’agraïment i a on explico el 4 passos del projecte que podeu veure a youtube, espero que us agradi! https://www.youtube.com/watch?v=51vRbme63hQ&t=70s

Des del nostre grup de recerca us animem a compartir al màxim la nostra campanya i a que participeu, si podeu, econòmicament. Es pot donar des de 5€ que equivalen a 27 minuts de recerca, una recerca que és per a tots, una recerca de la qual es beneficiarà tothom en un futur pròxim. A més, gràcies a la FCBS i altres col·laboradors, realitzarem diferents sorteigs i rifes de material esportiu i altres sorpreses al llarg de la campanya que estarà en marxa fins a finals de setembre. Pots seguir-nos a les nostres xarxes socials per no perdre’t res! “

 

Xarxes socials del laboratori:

Web: https://cscmetabolism.com

Twitter: @psancholab

Instagram: @psancholab_csc

 

Bea Parejo, amb la Selecció Catalana Absoluta de Softbol FemeníTranslate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?