CBS GAVÀ

La FCBS es reinventa i aposta per formació digital

La pandèmia global de la Covid-19 ha escombrat moltes activitats, sent una de les més castigades el món de l’esport. En aquesta situació, la Federació Catalana de Beisbol i Softbol reafirma encara més la seva aposta per seguir oferint formació virtual per a totes les persones relacionades a aquests dos esports. Seguint el camí marcat per iniciatives com el Coach’s Corner o els vídeos destinats a esportistes per no perdre el ritme, des de la FCBS s’ha fet un salt de qualitat, portant als millors esportistes de tots dos esports per assessorar i donar consells als més joves.

Les entrevistes amb professionals del beisbol i el softbol mundial van iniciar-se el ja passat 29 d’abril amb la ponència de Ruby Rojas, coach de la Universitat d’Auburn i jugadora de l’equip olímpic de softbol de Veneçuela de l’any 2008. El tema truncal de la xerrada va ser la formació de les joves jugadores de softbol, i l’assistència va demostrar l’elevat interès a seguir millorant, arribant a omplir quasi completament el centenar d’inscripcions. Però aquesta iniciativa no es va quedar com una simple formació esporàdica, sinó que, vist l’èxit, es va decidir seguir endavant amb la proposta. D’aquesta manera, a Ruby Rojas la van seguir figures de tots els àmbits de tots dos esports, sent el successor immediat de Rojas Eugene Kingsale, jugador durant vuit anys de la MLB, on va militar a les files d’equips com els Baltimore Orioles, i que també va participar en dues edicions del World Baseball Classic i en dos Jocs Olímpics. Seguint la dinàmica de Rojas, Kingsale va parlar sobre el procés de formació de joves promeses, però aquesta vegada enfocat en el món del beisbol.

Amb la llauna ja oberta, aquestes formacions van passar a ser una activitat pràcticament diària. Des del 3 de maig han passat per la plataforma de Zoom de la FCBS: Guillermo Spotorno (entrenador de diversos combinats nacionals i instructor de la WBSC); Ramón Rosso (jugador format a Catalunya que actualment es troba en temporada d’Spring Training dins la franquícia dels Philadelphia Phillies); Raúl Casanova (receptor amb nou anys d’experiència a la MLB i guanyador d’unes Sèries Mundials l’any 2005); Yurubry Alicart (jugadora de l’equip de Veneçuela a les olimpíades de Beijing 2008); José Contreras (exjugador de la MLB amb importants mèrits a l’esquena, com la participació en un All Star Game, unes World Series i una medalla d’or olímpica l’any 1996); Jeremy Gurthie (exllançador dels Kansas City Royals, amb qui es va proclamar campió de les World Series l’any 2015); Gerardo Parra (actual jugador de Yomiuri Giants al Japó i guanyador de les World Series 2019 amb els Washington Nationals); Luis Perdomo (entrenador de diverses seleccions com Veneçuela als Jocs Olímpics del 2008 i actual instructor de la WBSC); Òscar Roman, Andrés Gimeno i Aritz Garcia (tots tres amb experiència al beisbol universitari americà); Lourdes Gurriel Jr. (una de les millors promeses del beisbol actualment a la MLB) i finalment Junior Guerra (un jugador amb experiència a Europa, en concret al CBS Sant Boi, i actualment a Arizona Diamondbacks).

Pel que fa a temes, s’han tocat temàtiques tan diverses com la formació de promeses del món del beisbol i softbol, l’experiència de tots els jugadors i jugadores que han viscut l’esport de més alt nivell, tècniques i recomanacions a diferents posicions defensives al camp de joc o la responsabilitat que suposa ser un esportista de tan alt nivell, entre tantes altres temàtiques. Totes aquestes xerrades es poden recuperar a través del canal de YouTube de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, on estan totes penjades, i on s’aniran afegint més. I és que, mentre segueixi durant l’anòmala situació en la qual ens trobem, les xerrades i formacions seguiran sent una realitat, i, mentre segueixi la participació i interès que hi està havent fins ara, més i millors figures d’aquests dos esports passaran virtualment per Catalunya a compartir els seus coneixements.

Link de la web de la FCBS per veure totes les xerrades: http://www.fcbs.cat/wp/entrevistes-online/

 Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?