CBS GAVÀ

La Gala de la FCBS arriba a la cinquena edició

La Gala de la FCBS arriba a la cinquena edició

La festa del beisbol i el softbol català va complir aquest passat dissabte 26 de gener mitja dècada de vida, amb un èxit rotund d’assistència, com ja ha passat aquests últims anys. Malgrat ser la primera gala que es feia fora de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el públic no va fallar, i la cerimònia va acabar sent un èxit en tots els sentits.

Seguint el relleu de Viladecans, que havia estat la Ciutat del Beisbol i el Softbol Català l’any 2017, enguany l’amfitriona de la V Gala de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol va ser Manresa, qui va gaudir del títol durant tot el 2018. Concretament, l’esdeveniment va tenir lloc al Museu de la Tècnica de la ciutat, espai que abans ocupaven els antics dipòsits d’aigua de la ciutat i que ha estat remodelat com una sala polivalent.

La gala va començar poc després de les 12 del migdia, amb Jordi Mèlich com a mestre de cerimònies, ja habitual al faristol de la Gala de la FCBS. Abans de començar amb els reconeixements als èxits dels clubs catalans aquesta passada temporada, Jordi Serracanta, tinent d’alcalde d’Esports, Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis de Manresa, va donar la benvinguda a tots els assistents, com a amfitrió de l’acte a la seva ciutat.

I va començar la cerimònia com a tal. Començant pels reconeixements als clubs, la celebració no va parar de premiar a tots aquells jugadors, jugadores, tècnics i entitats que van tenir un paper transcendental al llarg de la temporada 2018. A més dels premis individuals, també es va atorgar un reconeixement a tots aquells jugadors i jugadores que havien representat, i de quina manera, a Catalunya arreu del món, com la Selecció Catalana Sub-13 de Softbol, que es va proclamar per segona vegada consecutiva campiona d’Europa, o la Selecció Catalana Little League, que va representar a la Regió d’Europa i Àfrica a les World Series d’aquesta competició a Williamsport, Estats Units.

Ja per acabar, es van lliurar els reconeixements als jugadors Omar Hernández i Marc Civit, que aquesta passada temporada van firmar un contracte professional; a Ferran Thomen i Santiago Granados, per la seva labor en el beisbol com a part fonamental del BC Manresa i com a àrbitre històric, respectivament; als clubs BC Manresa i Vic Bat, pels seus 25 anys d’història; i a Joaquim Roca, president fundador del BC Manresa que coneixem avui en dia. I, ja per acabar, va ser el torn de pujar al faristol per a Jordi Vallès, president de la FCBS, i de Valentí Junyent, alcalde de Manresa, qui va acomiadar la V Gala del Beisbol i el Softbol Català.

50634379_10216969080326569_1622211608715460608_o

 

Pas a la història

Malgrat ser un dels actes ja habituals a la Gala de la FCBS aquests anys, per primera vegada no es va poder veure el relleu de la Ciutat del Beisbol i el Softbol Català, que l’any passat havia anat des de Viladecans fins a Manresa. Però el motiu és clar: celebrar els 90 anys d’història de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol. Aquest 2019 és un any assenyalat al calendari de l’organització, ja que aquesta arribarà als 90 anys (va ser fundada l’abril del 1929), i amb una salut de ferro.

Per aquest motiu, trencant la dinàmica dels últims anys, enguany no hi haurà Ciutat del Beisbol i el Softbol Català, però sí que hi haurà celebracions i actes durant tot l’any per commemorar aquesta fita tan important.

 

Novells a la gala

Una altra presència remarcable a la Gala de la FCBS va ser la dels representants dels nous clubs que estan naixent i creixent a Catalunya, específicament cap a la zona de Tarragona i dins la zona Barcelona mateix. Concretament parlem dels Tarragona Wolves, els Vilaseca Warriors i els BCN North-Sant Adrià Besós.

Els Wolves, centrats a la capital del Tarragonès, engeguen amb 80 integrants dins del club i amb dos equips de beisbol sènior, un Sub-13 de beisbol i un equip de Softbol Open. Per la seva banda, els Vila Seca Gladiators, arrenquen amb un equip de Softbol Masters Masculí. Finalment, els BCN North-Sant Adrià Besòs engeguen amb una proposta ben diferent i innovadora a Catalunya: un equip de Baseball 5, la nova modalitat que està creixent com l’espuma. Tots tres clubs de recent nova creació van tenir representació a la V Gala de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, promovent i lluitant per portar aquests esports cap a terres de l’Ebre i per ajudar a fer créixer un esport com Baseball 5.

 

La Gala, per cinquè any consecutiu, va reunir a més de 350 persones del món del beisbol i el softbol per celebrar tots els mèrits esportius que s’han sumat la passada temporada a Catalunya, i per celebrar que ambdós esports estan més vius i més forts que mai.

 

Fotografies de la V Gala de la FCBS, per Jordi Cortadella:

https://www.facebook.com/jocoar/media_set?set=a.10216969057405996&type=3

 

Noticia al Regió7:

https://www.regio7.cat/esports/2019/01/27/gala-del-beisbol-softbol-catala/523586.html?fbclid=IwAR0Az8KZOoGblq6p2dRCIREyFobCtLFdeVERj9z6pmuL55NT-OWt8CBnE7Y

 

50940397_10216970782609125_4138210975494963200_oTranslate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?