CBS GAVÀ

Les federacions i el Govern posen en marxa ESPORTCAT.TV, la plataforma de continguts digitals de l’esport català

  • 12 federacions aposten pel projecte, que vol instal·lar càmeres a 1.300 equipaments esportius i arribar a 1,5 milions d’usuaris al llarg dels primers 5 anys
  • La plataforma aporta projecció al sector, més capacitat de creació de recursos i un plus tècnic per a clubs i esportistes per millorar el seu rendiment

 

Barcelona, 24 de març de 2021. L’esport català ja compta amb una plataforma de continguts digitals pròpia. Aquest matí s’ha presentat ESPORTCAT.TV, el nou projecte de la UFEC i el Govern, que pretén instal·lar càmeres a 1.300 equipaments esportius catalans per al seguiment en directe de qualsevol competició. Un contingut que es facilitarà als usuaris de la plataforma ESPORTCAT.TV, accessible des de qualsevol dispositiu. De moment, 12 federacions (tennis, patinatge, futbol americà, natació, pàdel, voleibol, rugbi, handbol, hoquei, acell, beisbol/softbol i gimnàstica) han apostat per la nova plataforma, que vol arribar als 1,5 milions d’usuaris al llarg dels primers 5 anys.

El President de la Federació, Jordi Vallès creu que “tenim davant nostre una oportunitat de fer un pas important cap a la verdadera transforamció digital, que tan necessita el nostre esport, aquests primers dos anys seran vitals per fer un treball conjunt amb els clubs que seran claus en el procés per poder aconseguir beneficis comuns”.

Oportunitat per al sector
El projecte pioner de les federacions esportives i la UFEC compta amb la col·laboració de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública. Esportcat.tv és “una oportunitat per impulsar un sector de vital importància”, ha apuntat Gerard Esteva, president de la UFEC. El projecte aporta “projecció al sector, més capacitat de creació de recursos i un plus tècnic per a clubs i esportistes per millorar el seu rendiment”, ha reblat.

Els beneficiaris directes d’ESPORTCAT.TV també seran “els familiars i aficionats, que gaudiran d’una experiència esportiva a través de qualsevol dispositiu alhora que fan créixer el vincle que els uneix amb les seves entitats esportives”, ha explicat Pere Vilà, director de la Fundació UFEC. A més  i federacions i clubs podran oferir un contingut esportiu i economitzar “uns serveis que, a dia d’avui, no estan sent explotats”, ha conclòs.

Aposta decidida
El sector de l’esport ha patit directament les conseqüències devastadores de l’emergència sanitària. La pandèmia ha posat de manifest la seva vulnerabilitat i dependència del sector públic. Una situació que exigeix trobar reformes que impulsin el seu paper econòmic i social com a element essencial en el manteniment de la salut física i mental de la ciutadania. Aquest projecte “aporta llum al sector”, ha expressat Dani Marco, Director General d’Innovació i Economia Digital, i ho fa “a través de la necessària digitalització de l’activitat per a la recuperació econòmica i social”. Catalunya “estima l’esport i creu en la tecnologia com un visió de futur”, ha seguit Marco. “Unim-nos i treballem plegats per posar en òrbita l’esport català gràcies a la tecnologia”, ha reblat.

En l’acte també hi han participat Pere Hernández, president de la Federació Catalana de Pàdel; Xavier Adell, president de la Federació Catalana d’Hoquei; Ignasi Planas, president de la Federació Catalana de Rugby; Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol; i Francesc Cayuela, president del GEiEG.

Més enllà de Catalunya
L’aposta de les federacions i els clubs és ferma i no es limita a Catalunya. L’objectiu és estendre’s sobre 6 milions d’usuaris en prop de 9.000 instal·lacions de la resta de l’estat.Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?