CBS GAVÀ

L’esperit olímpic és més viu que mai

L’esperit olímpic és més viu que mai

A punt de complir 25 anys de la inauguració de les Olimpíades de Barcelona 1992, l’esperit olímpic del beisbol català és més viu que mai. En commemoració del 25è aniversari de les primeres olimpíades on el beisbol va ser olímpic, aquest 18 de Juliol va dur-se a terme una festa de commemoració organitzada per l’Ajuntament d’Hospitalet, ciutat que va ser una de les subseus olímpiques. Concretament, a la ciutat compartia amb Viladecans el protagonisme en beisbol. A l’estadi de la Feixa Llarga, que actualment va ser convertit en un estadi de futbol, va ser un dels camps on el beisbol va ser olímpic per primera vegada a la història.

En l’acte de celebració dels 25 anys de les Olimpíades, personalitats de la ciutat, com Núria Marín, alcaldessa d’Hospitalet de Llobregat o Cristian Alcazar, tinent d’alcalde de Benestar i Drets Socials, Esport i Joventut de la ciutat. A més, l’acte també va comptar amb la presència del president de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Jordi Vallès i amb 4 dels 9 esportistes i tècnics catalans que van participar en les Olimpíades, Lorenzo García, Jorge Alcáuzar, Félix Cano i Gabriel Valerezo.

La festa de commemoració, a part de servir per homenatjar als esportistes i voluntaris que van formar-ne part, va ser una festa popular. Amb actuacions, concerts i una botifarrada a l’acabar, va ser un esdeveniment enfocat per a totes aquelles persones que volguessin acostar-se a conèixer més de la història del beisbol i les Olimpíades a Catalunya. Una de les obres que quedarà marcada per sempre serà el mural artístic commemoratiu que va ser inaugurat durant la celebració que homenatja el 25è aniversari dels Jocs.

Amb aquest acte es dóna a conèixer i es rendeix homenatge a totes aquelles persones que van fer possible el funcionament de les Olimpíades, com els voluntaris, i a totes aquelles que van convertir-les en Olimpíades, com els esportistes. Per primera vegada a la història dels Jocs, el beisbol va ser esport olímpic, cosa que aquí a Catalunya encara tenim present i, per això, enguany homenatgem als jugadors que van fer història el 1992.Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?