CBS GAVÀ

L’Hèrcules s’adjudica la categoria reina de beisbol

Li ha arribat el torn a la Copa Catalunya de la categoria reina de beisbol: la Sènior. Després d’un total de 7 jornades, s’ha decidit el guanyador, que, per primera vegada des del 2015, recau en el mateix equip que es va adjudicar la Lliga Catalana de beisbol: l’Hèrcules d’Hospitalet. Aquesta edició de la Copa ha comptat amb un total de deu equips, un rècord dins de la categoria, entre els quals es trobaven sis clubs catalans: l’Hèrcules, el CB Barcelona, el CB Viladecans, el CBS Sant Boi, el CBS Gavà i el CBS Barcino.

A causa de la gran afluència d’equips, es van crear dos grups de 5 conjunts cada un. Dins del grup van quedar encabits l’Hèrcules, el Sant Boi, el Viladecans, el Viladecans All Stars i el Barcelona Red. Tot i això, el clar dominador de la categoria va ser l’Hèrcules, que no va conèixer la derrota en els 4 partits que van disputar. Darrere seu va quedar el CBS Sant Boi, que també va lluitar pel pas a la final. Pel que fa al grup B, estava format pel Barcelona DH, el Barcino, el Gavà, el Viladecans Athletics i el Gavà. En aquest grup, el dominador va ser el Barcelona DH, que tampoc va conèixer la derrota en cap dels 4 partits que va jugar. Darrere seu, també va lluitar pel títol el CBS Barcino.

Ja als encreuaments, els primers classificats de cada grup van aconseguir passar el tall, i van tornar-se a trobar a les semifinals. Per una banda, en el duel entre el Barcino i l’Hèrcules, el campió va desfer-se de l’equip barceloní amb un clar 10 a 6, guanyant el pas a la final. Per l’altra banda, el Barcelona DH va imposar-se al Sant Boi per 6 carreres a 2, definint la final com un enfrontament entre el Barcelona i l’Hèrcules. I, finalment, l’equip d’Hospitalet va donar un cop de puny sobre la taula, imposant-se al Barcelona per 10 carreres a 0.

Amb aquesta victòria, l’Hèrcules ha aconseguit sumar els dos màxims títols als quals aspirava en la categoria sènior, i, a més, suma el segon trofeu a la seva vitrina en aquesta copa, junt amb el de Sènior Màsters de softbol. La classificació final va ser: Hèrcules, Barcelona DH, Barcino, Sant Boi, Gavà, Viladecans, Viladecans Athletics, Viladecans Old Stars, Barcelona Red i Barcelona Blue.