CBS GAVÀ

Nou camp de Softbol a Barcelona: L’Ajuntament inicia les obres de tres nous espais esportius que renovaran l’oferta d’infraestructures esportives de Barcelona

Nou camp de Softbol a Barcelona: L’Ajuntament inicia les obres de tres nous espais esportius que renovaran l’oferta d’infraestructures esportives de Barcelona

Bones notícies pel nostre esport, l’Ajuntament de Barcelona començarà en breu la construcció del nou Camp de Softbol de Barcelona.

Escrit a la web de l’Ajuntament de Barcelona.

A partir d’aquest moment es construirà un camp de softbol al carrer Pierre Camp de Softbol Barcelonade Coubertin, a tocar de l’actual camp municipal de beisbol; un camp d’entrenament de gossos (Agility), i es trasllada la pista de llançament de l’estadi municipal d’atletisme Joan Serrahima a un nou espai a tocar de les pistes d’atletisme.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, iniciarà en les properes setmanes les obres de millora de diferents instal·lacions esportives situades a la muntanya de Montjuïc.

Per una banda, es construirà un camp per a la pràctica del softbol a tocar de l’actual camp municipal de beisbol Carlos Pérez de Rozas, ambdós espais situats al carrer de Pierre de Coubertin. En segon lloc, es crearà un camp d’entrenament de gossos, per a la modalitat d’agility o agilitat canina, situat al carrer del Polvorí. I finalment, es traslladarà l’actual pista de llançament de l’estadi municipal d’atletisme Joan Serrahima, que passarà a estar situada en un espai a tocar de les pistes d’atletisme, al qual s’hi accedirà també pel carrer del Polvorí.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha remarcat la importància d’aquestes accions de millora i de creació de nous espais esportius com un pas de renovació i consolidació de l’aposta del Consistori en relació a  la pràctica esportiva. “L’esport és fonamental a Barcelona, pel què apostem per dotar la ciutat dels espais esportius necessaris per garantir una pràctica esportiva constant i de qualitat”, ha afirmat Fandos.

L’obra de construcció del camp de softbol, que s’iniciarà en els propers dies, constarà d’una primera fase que consisteix en la construcció de les graderies; un un edifici marcador, 2bullpens (que són les àrees a on els jugadors fan l’escalfament abans d’entrar al terreny de joc), 2 dogouts (àrees amb forma de cova on s’asseuen els jugadors, l’entrenador i l’equip auxiliar), i la instal·lació de la xarxa exterior, la xarxa interior fixada a la marquesina, i l’execució del mur de terra armada de contenció de la graderia. La superfície d’actuació del projecte és d’ 11.500 m2 i el cost de l’obra és de 618.368 euros.  Es preveu una duració d’obres aproximada de sis mesos.

L’Ajuntament també està a punt d’iniciar les obres de creació del camp d’entrenament de gossos al carrer Polvorí.  L’obra preveu la construcció de dos nous camps, un per entrenament i un altre de competició que substituiran l’actualment existent. Alhora, les instal·lacions comptaran amb mòduls prefabricats per a despatxos i lavabos, rampes adaptades i escales d’accés, graderies, tanques perimetrals renovades, així com la instal·lació i ampliació de la xarxa d’il·luminació, noves xarxes de reg, de subministrament d’aigua, de clavegueram i de drenatge del terreny. També s’instal·larà una font per donar aigua als gossos. L’àmbit d’intervenció és d’uns 7.000 m2 i el cost del projecte de 475.000 euros. L’obra es preveu que s’executi en un termini de dotze setmanes.

Finalment, la pista de llançament es trasllada a un terreny situat per sobre del carrer Segura i amb accés pel carrer Polvorí, a tocar de les pistes d’atletisme per tal que els espais quedin connectats i en una mateixa zona. El trasllat preveu condicionar aquest solar per poder realitzar aquesta pràctica esportiva, i per tant, es pavimentarà i es condicionarà el sòl amb els materials propis d’aquest esport, i s’implantarà la gàbia de llançament així com la malla de protecció i de seguretat. L’obra afecta una superfície d’uns 4.500 m2, té un cost de 196.250 euros, i s’executarà en un termini d’unes vuit setmanes.

Enllaç noticia web Ajuntament de BarcelonaTranslate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?