CBS GAVÀ

Recepció del Secretari General, el Sr. Gerard Figueres, a les Seleccions Catalanes

Recepció del Secretari General, el Sr. Gerard Figueres, a les Seleccions Catalanes

Durant l’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, el Sr. Gerard Figueras ha rebut els jugadors i jugadores de les seleccions, així com els tècnics, als quals ha entregat un obsequi pel seu èxit. Catalunya va dominar els Campionats d’Espanya de seleccions autonòmiques celebrats el maig passat amb les victòries de la selecció catalana Big League de softbol (noies), en la competició celebrada a Gavà (Baix Llobregat); de la selecció catalana Little League de beisbol (nois), en el torneig disputat a València, i de la selecció catalana Senior League de beisbol (nois), en el campionat estatal de Gandia.

????????????????????????????????????

Aquestes victòries els permeten disputar els campionats d’Europa/Àfrica aquest mes representant a Espanya en aquesta competició però vestits amb els colors de Catalunya, que és la dominadora del beisbol a l’Estat, amb molts èxits al llarg dels 87 anys d’història de la Federació.

La selecció catalana Little League, formada per 14 jugadors d’entre 9 i 13 anys, jugarà l’Europeu a Kutno (Polònia), del 14 al 23 de juliol; el combinat Senior League de beisbol, amb jugadors d’entre 13 i 17 anys, disputarà el campionat continental a Novara (Itàlia) del 10 al 17 juliol, mentre que la selecció catalana de softbol Big League, amb 14 jugadores d’entre 15 i 19 anys, jugaran el torneig del 13 al 18 juliol a Breda (Holanda).

El premi pel guanyador d’aquest Europeu és disputar als Estats Units les sèries mundials al costat de 8 campions de l’Àsia, Llatinoamèrica, Amèrica central, etc. Els combinats Little i Senior participaran en la competició europea per tercer any –el primer va perdre la final dues vegades-, i el de Big League hi prendrà part per segon cop (l’any passat va quedar en segon lloc).

També han estat presents en l’acte familiars dels joves esportistes i el president de la Federació Catalana, Jordi Vallès, que ha expressat la satisfacció pel “fet històric” de tenir tres seleccions en el campionat. “Si el guanyéssim, representaríem Europa als Estats Units”, ha dit. Vallès ha agraït la implicació de les famílies dels jugadors i dels entrenadors, ha afirmat que aquest esport viu “un moment dolç” a Catalunya i s’ha felicitat pel pas endavant que pot suposar la millora en les instal·lacions de Viladecans, l’Hospitalet de Llobregat i Montjuïc.

Per la seva banda, el Sr. Gerard Figueras ha assegurat que “amb l’energia i la il·lusió” que posen els jugadors i la Federació “esteu a l’alçada dels esports més grans de Catalunya a nivell qualitatiu”. El secretari general de l’Esport ha elogiat també la magnitud dels resultats assolits: “En països i/o esports petits és difícil obtenir èxits, però vosaltres sou l’exemple que en els esports no majoritaris la unió és clau per aconseguir els objectius”.

En nom dels jugadors i tècnics, Oscar Roman, entrenador de la selecció Little League, ha recordat que fa tres anys “tothom va començar a parlar de Catalunya i ja ens hem guanyat un lloc a Europa. Ara som el número a Espanya i anirem a l’Europeu a deixar el nom de Catalunya ben amunt”.Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?