CBS GAVÀ

Reconeixement a un any inoblidable

Reconeixement a un any inoblidable

El 2019 ha estat un any per recordar pel beisbol i softbol català, i la millor manera de celebrar un any ple d’èxits és amb la ja tradicional festa d’aquests dos esports: la Gala de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol. Aquesta iniciativa enguany celebrava la seva sisena edició, i ho va fer amb Barcelona com a seu central, agafant el relleu de Manresa, la seu en la gala de reconeixement als èxits de 2018. I, com cada any, els actes centrals de la festa del beisbol i el softbol català van estar centrats en els guardons entregats pels mèrits esportius aconseguits per tots els esportistes, entrenadors, àrbitres, anotadors i clubs durant tot el 2019, a més dels ja habituals reconeixements a tots els participants en seleccions catalanes o nacionals.

Amb el CaixaForum com a centre neuràlgic de la VI Gala de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, a dos quarts de vuit del divendres 24 de gener la sala d’actes ja estava plena a vessar, amb més de 350 persones esperant per gaudir de la festa del beisbol i el softbol. I, comandats pel ja habitual presentador Jordi Mèlich, els primers a pujar a l’escenari van ser els representants dels clubs catalans, que van pujar a recollir el tradicional reconeixement per tots els trofeus aconseguits durant la passada temporada. El relleu directe dels clubs sobre l’escenari el van agafar els jugadors, jugadores i tècnics que durant aquest passat 2019 van participar en seleccions nacionals. Concretament, van pujar a rebre els reconeixements els jugadors de les seleccions Júnior, que va participar en el Mundial a Corea del Sud, i Absoluta de beisbol, que van lluitar en l’Europeu d’Alemanya i per una plaça en el Preolímpic a Itàlia, com també van fer les jugadores de la Selecció Espanyola Absoluta de Softbol, disputant l’Europeu a Republica Txeca i posteriorment el Preolímpic d’Holanda, que també van rebre el reconeixement.

Amb els guardons ja en mans dels clubs i jugadors, va arribar el moment més esperat de la Gala: l’entrega dels premis individuals. Els primers a pujar a l’escenari per rebre’ls van ser els àrbitres i anotadors, seguits pels entrenadors de beisbol i softbol, que ja van donar pas als reconeixements purament esportius. Començant per la categoria Sub-14 de beisbol i passant per totes les modalitats tant de beisbol com de softbol fins a arribar al Sènior Divisió d’Honor, van rebre els premis els millors batejadors, llançadors i jugadors de totes les categories pel seu rendiment durant la passada Lliga Catalana. Seguidament també va arribar el moment de reconèixer la feina feta per les Seleccions Catalanes enguany en tots els tornejos internacionals en què van prendre part. En total, es van premiar cinc seleccions, dues de beisbol i tres de softbol: els conjunts participants en la Little League i la Junior League de beisbol, a terres polaques, per una banda, i les seleccions catalanes de Sub-16, participant en la PONY League de Txequia, Sub-13, qui va participar en l’Europeu de la categoria a Itàlia, i de Softbol Màsters, que també van lluitar en la competició europeam organtizada a casa nostra, a les instalacions de Sant Boi i Gavà.

Per posar el punt final a la VI Gala de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol no es podien oblidar les distincions especials, tot un clàssic en la gala. Enguany, es van entregar 4 distincions: a Jordi Cortadella i Ferran Guillén, per la seva constant labor fotogràfica i audiovisual en el món del beisbol; al Consell Esportiu del Baix Llobregat, per la feina conjunta feta en el projecte Juga Verd Play; a Justin Luna i Frank Hernández, jugadors catalans que han firmat enguany un contracte professional com a jugadors; i una distinció in memoriam a Manolo García, “Manolito”, qui ens va deixar aquest 2019 i va tenir un paper molt important en la història del beisbol català.

Així, la Federació Catalana i tota la família del beisbol i el softbol català va acomiadar com calia un any que ha estat ple d’èxits i que serà, sens dubte, inoblidable per a tothom. Amb més èxits, més reconeixements, més esportistes i més presència internacional que mai, el 2019 va deixar molt bones sensacions que, sens dubte, s’intentaran repetir, i fins i tot millorar, en aquest 2020, que també s’acosta amb molt beisbol i softbol per davant. En aquest nou any, tindrem l’incorporació del Ebaseball, dins d’un nou projecte que abarca 11 federacions, liderat per la UFEC i el Consell Català de l’esport; per altra banda, tindrem la Catalunya Softball Academy, nou centre de tecnificació per el softbol femení, i tindrem el 75è aniversari d’un històric, com es el CB Viladecans.

 

Fotos de Jordi Cortadella:

https://www.facebook.com/jocoar/media_set?set=a.10220000270224422&type=3Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?