CBS GAVÀ

Sant Boi i Gavà acullen el primer Campionat d’Europa de Softbol per a majors de 35 anys

• La selecció catalana masculina va quedar 8a, veient-se superada pel gran nivell rival, que va deixar sense cap victòria al combinat català

• En l’apartat femení, l’equip representant espanyol, amb jugadores catalanes, va obtenir la medalla de plata després de perdre la final contra Itàlia

SANT BOI DE LLOBREGAT/GAVÀ – El Baix Llobregat va ser, durant quatre dies, l’epicentre del softbol a escala europea de la modalitat per a jugadors i jugadores majors de 35 anys. Homes i dones de fins a set països europeus van desplaçar-se fins a Sant Boi i Gavà per prendre part en el primer torneig europeu d’aquestes característiques, separat en dues clares branques en modalitats masculina i femenina. El torneig va donar el tret de sortida el dimecres 30, i va celebrar l’entrega de premis el dissabte 2, sota les llums de Sant Boi, després d’una quarantena d’enfrontaments repartits entre les dues seus del campionat.

75392668_2446543442230600_1064573688025710592_oEn la competició masculina hi van prendre part un total de vuit equips, entre ells la Selecció Catalana comandada per Frank Salas. Acompanyant a la selecció amfitriona també van competir els Magos de Tenerife, els United Praga, els Capitalinos de Gran Canaria, i les seleccions de Dinamarca, Israel, Praga, Itàlia i Suècia. Inicialment els enfrontaments es van separar en dos grups, a causa de l’afluència d’equips, on els dos millors de cada agrupació obtenia el pas a la fase final. El primer conjunt a debutar va ser Catalunya, que va veure’s les cares amb els jugadors israelites el mateix dimecres a les 9 del matí, per acabar disputant fins a quatre partits més. Malgrat la guerra oferta per Catalunya, el nivell dels altres competidors va resultar inabastable per als jugadors de Frank Salas, que van acabar el campionat sense conèixer la victòria, limitat fortament en termes ofensius, ja que el combiant català no va poder davant la defensa i els llançadors rivals. Finalment, els Magos de Tenerife van aconseguir emportar-se la victòria, proclamant-se campions d’Europa sense conèixer la derrota després de batre als representants danesos en una final que es va resoldre amb un marcador de 7 a 0. La classificació final del campionat va ser: Magos, Dinamarca, Israel, Capitalinos, Itàlia, Praga, Suècia i Catalunya.

En la branca femenina, Catalunya no va comptar amb representació pròpia, però sí que 73524662_2446543448897266_1035286808545460224_ova veure com jugadores catalanes participaven en el conjunt nacional, sota el nom de Miralbueno Softbol. En la competició femenina només hi van participar sis equips, però el nivell també es va mostrar molt elevat, amb dos clars dominadors que es van acabar trobant a la final: Itàlia i Miralbueno. Acompanyant a aquests dos conjunts, també van participar en el campionat els combinats nacionals de Bulgària, Suècia, Dinamarca i la República Txeca. Al final de la fase regular, tant Itàlia com el combinat de Miralbueno havien sumat un rècord de 4 victòries i 1 derrota, veient-se les cares a la gran final després de passar sense problemes per la fase prèvia. Un cop a l’enfrontament decisiu, cap dels dos equips va afluixar, però la potència de les italianes va acabar decantant la balança cap al seu bàndol, emportant-se el Campionat d’Europa amb un 8 a 0 a la final, que va estar marcada per les interrupccions, després d’haver d’aturar el partit primer per pluja i més tard per una fallada elèctrica que va deixar el camp a les fosques. Malgrat el resultat, les jugadores nacionals van defensar-se amb tot el que tenien, però la defensa i el bateig de les transalpines va marcar la diferència. La classificació final del campionat femení va ser: Itàlia, Miralbueno, República Txeca, Bulgària, Suècia i Dinamarca.

Un cop acabades les dues finals, i amb tots els conjunts al terreny de joc, es va procedir a l’entrega de premis, amb la presència de diverses autoritats, encapçalades per Gabriel Waage, president de la Federació Europea de Softbol. Acompanyant-lo també hi havia Jordi Vallès, president de la Federació Catalana de Beisbol; Nissen Jakobsen, vicepresidenta de la Federació Europea de Softbol; Maria Antonia Barragán, regidora d’esports de Sant Boi; Paco Izquierdo, president del CBS Sant Boi; i Sophie Regnard, presidenta del CBS Gavà. Un cop entregats tots els premis, homenatges i fetes totes les fotos corresponents als guanyadors i guanyadores, el campionat es va cloure amb una petita festa al camp de beisbol, que va acomiadar i celebrar el primer Campionat d’Europa de Softbol Masters +35 fet a Europa, en territori català.