CBS GAVÀ

“Segueixo els passos del meu pare”

“Segueixo els passos del meu pare”

marc civitMarc Civit té 16 anys i ja ha firmat un contracte professional amb els Toronto Blue Jays. Després de jugar al CBS Sant Boi des de ben petit, d’haver passat per seleccions catalanes i espanyoles, Civit segueix el camí que ja va seguir el seu pare, qui també va firmar un contracte professional amb els Montreal Expos. En Marc és llançador i és esquerrà, fet que ha ajudat al fet que els scouts es fixin en ell, però ha demostrat a tots que té potencial i que pot arribar lluny. I és per això que ha estat el primer jugador del CBS Sant Boi en firmar un contracte professional. D’aquí a poc emprendrà el viatge cap a la República Dominicana, on començarà el seu camí cap a l’elit.

 

Tot i encara ser molt jove, el teu currículum esportiu ja és admirable. Quin ha estat el teu camí en el beisbol català?

Vaig començar a jugar a beisbol des de ben petit pel meu pare. Vaig començar a jugar al Sant Boi, i amb 4 anys ja vaig jugar el meu primer partit. Més endavant, em van seleccionar per jugar amb la selecció catalana al Torneig de Little League a Kutno, Polònia, durant dos anys seguits. Després de la Little League va venir la Sènior League, on també vaig participar dos anys, que vam competir a Novara, Itàlia. L’any passat vaig ser convocat per la selecció espanyola i vaig jugar el Campionat d’Europa Sub-15.

 

Firmar era el teu objectiu des de sempre? O ha sortit de cop?

Crec que tots els nens que practiquem aquest esport és l’objectiu número 1. Malgrat que sempre et diuen moltes coses durant tots els anys que estàs jugant, sempre és una sorpresa quan t’arriba una notícia així.

 

Què creus que ha portat als scouts a fixar-se en tu?

Segurament el fet de ser esquerrà, les meves condicions físiques i tècniques i la forma de jugar va ser el que va cridar l’atenció del scout de l’organització.

 

Quina és la rutina d’un jugador que ha firmat com tu? Com et cuides, entrenes, estudies, etc.?

El fet d’estar firmat pels Toronto Blue Jays no canvia res. Crec que segueixo sent la mateixa persona que era abans, però el que sí que és cert és que l’exigència en els entrenaments ha crescut, tant pel que fa a horaris com en el nivell i càrrega de cada entrenament.

 

Què suposa per tu aquesta oportunitat?

Primer de tot és una oportunitat única i un orgull per mi personalment i per les persones que m’envolten. Estic començant el camí que va recórrer el meu pare, estic seguint els seus passos, que era un somni que sempre he tingut present i pel que sempre he treballat.

 

Quin serà el camí a seguir a partir d’ara?

Ara toca esperar. El primer pas serà anar a la República Dominicana, on jugaré a la Tricky League fins a final d’any. Allà també espero jugar la Lliga Institucional. Tot això m’ha de servir com a formació i entrenament per participar en la Summer League del 2019, que serà la primera gran prova. Un cop sigui allà, senzillament toca donar-ho tot i arribar el màxim de lluny possible.

 

Què vas sentir en el moment en el qual et van comunicar que et firmaven?

Va ser una sorpresa molt gran. Jo venia de jugar un dels partits al Torneig d’Acadèmies de la MLB, el torneig que, des de fa quatre anys, s’organitza a Sant Boi. Em va agafar de sobte, però va ser una emoció molt gran per mi i per tots.

 

Què ha estat per tu el més dur de tot el camí fins a arribar on ets?

Fer entendre al món que jo només volia jugar al beisbol

 

I el més reconfortant?
Poder aconseguir-ho i seguir els passos que va recórrer el meu pare ja fa anys

 

Marxar a Dominicana a començar la teva carrera i deixar enrere tot el que tens aquí. Com ho portes? Com ha estat el procés de mentalitzar-te?

Els primers mesos et passen moltes coses pel cap. Deixar aquí als teus pares, amics, família, parella… Costa, és difícil, però les persones que t’estimen sempre et recolzen i estan amb tu en tot moment. Gràcies a aquest pensament i aquest suport encaro aquesta experiència amb moltes més ganes.

 
Quin és el teu equip preferit de la MLB? El fet de poder arribar a jugar amb Toronto què et fa sentir?
Mai he tingut un equip preferit, però si jugadors. Crec que el beisbol té moltes coses úniques. En altres esports sempre guanyen els mateixos i no hi ha competència a la lliga. A la MLB és diferent. Tots els equips aspiren al títol tots els anys. Signar un contracte amb qualsevol equip és un gran repte i és quelcom molt especial.

 
Quin consell li donaries a algú que busca que el firmi un equip de la MLB?

Que tinguin confiança i treballin de valent per assolir els seus somnis. Res és impossible si treballes i t’esforces.Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?