CBS GAVÀ

Una festa de beisbol i softbol a Viladecans

Una festa de beisbol i softbol a Viladecans

Durant tot l’any 2017, Viladecans ha tingut l’honor de ser la Ciutat del Beisbol i Softbol català, una iniciativa empresa per la Federació Catalana de Beisbol i Softbol que busca promoure aquests esports en les diferents ciutats catalanes per impulsar la seva millora i el seu progrés. Enguany ha estat el primer any del projecte, amb la ciutat de Viladecans al capdavant. Quan falta un mes per donar per acabat aquest any, podem parlar d’un èxit total del programa, gràcies a la implicació de totes les parts, des del Club Beisbol Viladecans a l’Ajuntament de la Ciutat, passant per la FCBS. Ja a principis d’aquest any, el camp de beisbol, ex seu olímpica, va gaudir de millores dràstiques, que l’han tornat a la seva esplendor, la que va viure l’any 1992. Ara, però, és el torn del softbol. L’últim cap de setmana de Novembre, culminant un llarg període d’obres, el softbol de Viladecans, i en conjunt el softbol català, estava de celebració, gràcies a la inauguració del nou camp de gespa artificial i totalment equipat del que gaudirà la ciutat. La millor manera de poder-ho celebrar i de poder-lo inaugurar, va ser amb una gran jornada de beisbol i softbol a les instal·lacions del CB Viladecans, plens de tornejos del més alt nivell, activitats benèfiques i ambient festiu.

I Torneig Internacional Nuria Escrichs

El principal focus d’atenció el cap de setmana del 25 i 26 de Novembre no va ser altre que la celebració de la primera edició del Torneig Internacional de Softbol Núria Escrichs, que va enfrontar a 4 equips d’arreu i va donar ús, per primera vegada, al remodelat camp de softbol. Concretament, el torneig va aplegar a un equip italià, el Collecchio; un equip valencià, el Fènix de València; i dos de catalans, un All Star de tots els equips de Catalunya i l’amfitrió, el CB Viladecans. Un total de vuit partits es van repartir entre les dues jornades de softbol, enfrontant als equips en una fase de tots entre tots primer i, posteriorment, els partits finals, ja el diumenge. La igualtat va ser la tònica dominant del torneig, ja que tots els equips van ser capaços de vèncer a algun dels seus rivals, fins al punt que es van produir dos empats, un a les primeres dues posicions, entre el Fènix i el Collecchio, que acumulaven dues victòries i una derrota, i un altre a les darreres posicions, entre els equips catalans, amb una victòria i dues derrotes cadascun.

Finalment, ja el diumenge, la final va enfrontar als dos equips forans, mentre que la lluita per la tercera posició va quedar en un duel català, que es va jugar a les 11 del matí i va resultar amb la victòria de l’All Star per 6 carreres a 3. Respecte al partit que definia a l’equip campió, va tenir un dominador clar: el Fènix de València, que es va desfer del conjunt italià per un contundent 10 a 3. Amb aquest resultat, l’equip de la capital valenciana s’endú el primer Torneig Internacional Núria Escrichs. Pel que fa al títol de la millor jugadora del torneig, també va anar-se’n cap a València, a les mans d’Elisa Aguilar, que va rebre l’MVP.

Una inauguració festiva i tradicional

A part de la importància del torneig com a tal, un dels actes més importants que es van viure durant l’últim cap de setmana de Novembre va ser la inauguració del reformat camp de softbol. Aquesta va tenir lloc just abans de l’enfrontament entre les amfitriones i l’equip de Collecchio, el dissabte a les sis de la tarda. L’acte institucional va comptar amb la presència, no només d’eminències de totes les entitats representades, sinó que també va anar acompanyada d’una “batucada” a càrrec del grup Kanaloa Batucada, de la mateixa ciutat, i amb un castell a càrrec dels castellers de Viladecans.

Juntament amb aquestes exhibicions, ja tan tradicionals a Catalunya, l’acte va comptar amb la presència i parlaments d’eminències i alts càrrecs de les diferents institucions que donen suport al softbol català. Entre ells i elles destaca la presència de Richard Calle, regidor d’esports de la ciutat, Pere Gutiérrez, tinent d’alcalde, Joan Rodríguez, president CB Viladecans, Julio Cano i Jordi Amat, expresidents del CB Viladecans, Jordi Vallès, president FCBS i familiars de Nuria Escrichs. Finalment, després dels parlaments i les inauguracions oficials, es va oferir una xocolatada per tothom, per acompanyar el partit que va començar just després de l’acte.

Batejar per una bona causa

Com ja és una tradició a la ciutat i al beisbol i softbol català, també va tenir lloc la cinquena edició del Torneig Bateja per la Marató, que dóna suport a La Marató de TV3, enguany destinada a la recerca de les malalties infeccioses. En aquesta edició del torneig solidari hi ha participat un total de vuit equips, regits per les normes de la categoria Sub-12. Concretament, tres representants del CBS Sant Boi, dos del CB Barcelona i un del CB Viladecans, BC Manresa i CBS Gavà van disputar-se el títol del torneig, on era tant o més important participar i ser solidari que no pas guanyar el torneig.

Al llarg de tot el dissabte, en els camps habilitats dins de l’estadi de beisbol, es van jugar un total de quinze partits. Finalment, va ser el CB Barcelona qui es va endur el títol de la cinquena edició del campionat solidari. Juntament amb el torneig, fora de les instal·lacions s’hi aplegaven altres activitats, com un túnel de bateig per tothom que el volgués provar o estands d’activitats i jocs infantils. A més, el torneig també va comptar amb presència d’eminències, en aquest cas, de Jordi Robirosa, periodista de TV3 que es trobava fent un reportatge del torneig per ajuntar-lo al conjunt d’activitats que donen suport a La Marató de TV3.

Un cap de setmana complert

Ja diumenge al migdia, un cop finalitzada la final del I Torneig Internacional Núria Escrichs, la jornada de beisbol i softbol anava arribant a la seva fi. Un cap de setmana ple d’activitats solidàries, divertides i, per descomptat, ple de bon nivell de beisbol i softbol. Sumat a totes les activitats que es van viure a Viladecans durant tot el cap de setmana, també s’hi inclou el partit d’All Star de la categoria sènior de beisbol que es va jugar diumenge. Aquest partit enfrontava a dos conglomerats formats pels millors jugadors de la categoria durant la lliga, l’All Star Black contra l’All Star Red, amb victòria del segon per 9 carreres a 7, i on el millor jugador del partit va ser Daniel A. Fernández, del CBS Barcino.

Des del softbol de més alt nivell, a la cinquena edició del torneig més solidari del panorama beisbolístic català, l’últim cap de setmana de Novembre es va viure a la Ciutat del Beisbol i Softbol Català del 2017 una jornada festiva i la celebració de la inauguració del remodelat camp de softbol. Quan falta només un mes per arribar al final del primer any del programa impulsat per la FCBS, Viladecans ha deixat el llistó ben alt pel que fa a esdeveniments i a organització. Amb l’entrada del 2018, una nova ciutat rebrà el títol de les mans de Viladecans i gaudirà d’un any ple d’activitats i propostes que, de ben segur, impulsaran i milloraran les instal·lacions i el nivell de beisbol i softbol a la mateixa que, al cap i a la fi, és l’objectiu principal del projecte de la Ciutat del Beisbol i Softbol, i que, fins al moment, ha funcionat a la perfecció.Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?