CBS GAVÀ

1955-1992

LA CONSOLIDACIÓ

Després del període d’auge del beisbol català, aquest va arribar al seu punt de normalitat. Enrere quedaven tots els anys de creixement exponencial que s’havien viscut en les últimes dècades. El beisbol a Catalunya ja s’havia consolidat com l’esport que coneixem avui en dia. Comptava amb lligues i competicions regulars, amb un gran nombre de jugadors i d’equips federats, tot controlat i sota la supervisió de la Federació Catalana de Beisbol, ja consolidada totalment i amb el títol de ser la federació de beisbol més antiga d’Espanya.

 

Una aparició important que va tenir lloc durant aquest període va ser la del softbol, que va néixer com la disciplina femenina del beisbol i que va ser acceptada molt ràpidament i va tardar molt poc en ser un esport més dels federats, sota la mateixa federació de beisbol, que va passar a ser la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, com encara és avui en dia. Com el beisbol, el softbol a Catalunya acumula una llarga història i una llarga sèrie de títols.

 

Durant les dècades prèvies als Jocs Olímpics de Barcelona ’92 el beisbol català va seguir acumulant èxits a escala nacional, tant pel que fa a clubs com en termes de seleccions regionals. Dins d’aquest període encara perduraven clubs històrics catalans, que acumulaven ja molts anys d’història, com l‘Hèrcules, o clubs que vivien un gran moment esportiu, com el Viladecans, que iniciava la seva gran trajectòria que el va portar a guanyar-ho tot en l’àmbit nacional durant més d’una dècada. Dins d’aquest període ja trobem l’aparició de més clubs catalans que encara segueixen actius en l’actualitat, com el CBS Sant Boi o el CBS Gavà.

Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?