CBS GAVÀ

1992-avui

L’ESPLENDOR

Un dels esdeveniments que va marcar el beisbol a Catalunya va ser, sens dubte, els Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992. Per primera vegada en la història el beisbol passava a ser un esport dins del programa de les olimpíades, a Barcelona, una ciutat on el beisbol ja formava part de l’actualitat esportiva. Aquest esdeveniment va acabar de portar el creixement del beisbol al seu màxim esplendor, tant a Espanya com, sobretot, a Catalunya, on va deixar les instal·lacions olímpiques que avui en dia coneixem. A partir de les Olimpíades del 1992 el beisbol català va fer el salt final i va agafar la tendència creixent que coneixem avui en dia, on el nivell dels jugadors i clubs catalans queda patent en tots els tornejos i competicions on aquests hi participen. Finalment, ja en aquest període van aparèixer els tres clubs que restaven dins del conjunt que encara segueixen en actiu actualment. Concretament, el Projecte de Softbol Gavanenc, el CB Manresa i el CB Vic Bat van néixer durant aquesta època. Més recentment neix un altre club actual el CBS Barcino.

 

Un dels aspectes i projectes més importants que ha viscut la Federació en els seus anys d’història ha ocorregut en aquests últims anys. Concretament, l’oportunitat de participar a la competició mundial organitzada per la Little League, tant a escala europea, on les seleccions catalanes ja són de les més habituals, com en l’àmbit mundial, sens dubte mereix passar a estar dins dels moments més brillants de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol. La possibilitat de participar en aquesta competició va portar a la gesta que va aconseguir la selecció catalana de la Sènior League Beisbol Sub-17 l’any 2016, quan es van proclamar campions d’Europa després de guanyar a la ciutat de Novara (Itàlia) i van aconseguir el bitllet que els va portar a competir a la ciutat de Bangor a l’Estat de Maine les Sèries Mundials als Estats Units, un objectiu que perseguia cada any la Federació i l’any 2018, la selecció Little League Beisbol Sub-13 , es van proclamar campions d’Europa després de guanyar a la seu de Little Legue Europa, a Kutno (Polònia) i així aconseguir participar a la ciutat de Williamsport a l’Estat de Pensilvania a  les Sèries Mundials als Estats Units, torneig més prestigios mundialment de la categoria. Recentment l’any 2017 i 2018, la Selecció Catalana Sub-13 de Softbol es va proclamar campiona d’Europa, en tots dos anys consecutius, participant al Campionat d’Europa de la categoria “Future Stars” la ciutat de Collechio d’Itàlia.

 

Els programes de la “Ciutat del Beisbol i Softbol Català” i el naixement de la Catalunya Baseball Academy per als joves talents han estat un punt d’inflexió sobre les necessitats de clubs i esportistes i la Federació ha obtingut el reconeixement institucional que mereix, gràcies a la cooperació de tots els agents esportius. La Gala anual, que s’organitza per a premiar a tots els esportistes, tècnics, clubs i mencions especials aplega cada any prop de 400 persones i ja és una cita obligada per a la família del beisbol i softbol català.

 

La història de l’esport a Catalunya ha patit alts i baixos, però sempre ha resistit fins a arribar al panorama que podem gaudir avui en dia, on s’estan vivint els millors anys pel que fa al beisbol i softbol català i on, com ja fa anys, la tendència de millora segueix sent creixent.

Translate »
Open chat
Hola, ¿en qué puedo ayudarte?